LIČNO IH ZVAO: „Eskobar da kaže imena – radili protiv srpskog jedinstva“

LIČNO IH ZVAO: „Eskobar da kaže imena – radili protiv srpskog jedinstva“

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio da Gabrijela Eskobara treba zamoliti da kaže imena ljudi od kojih je tražio da ne podrže politiku srpskog jedinstva.

Tu politiku su inicirali, rekao je, SNSD i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan je, podsjeća predsjednik Vlade RS Radovan Višković, u američkom kongresu potvrdio da je lično pozivao pojedine lidere u RS, pa bi, kaže, bilo „lijepo i korektno da kaže ko su oni“.

Višković je, prenosi Srna, rekao da je siguran da je Eskobar toliko ozbiljan političar i da ne bi došao pred Kongres i iznosio netačne stvari, a oni koji su se osjetili prozvanim i pogođenim tvrdeći da to nije tačno neka ga pitaju zašto iznosi neistine.

„Naravno da je Eskobar rekao istinu. Poražavajuće je da oni koji se kunu u Republiku Srpsku rade protiv njenih interesa i žrtvuju sve ne bi li se na taj način dočepali vlasti“, naveo je Višković.

Za primjer je naveo stranke u Federaciji BiH, koje, kako je rekao, imaju „crvenu liniju ispod koje ne idu i gdje se lako slože i dogovore“. Sa žaljenjem je primetio da to nije slučaj u Republici Srpskoj.

„Mi imamo taj problem da jednostavno nismo sposobni ili nismo u stanju da ostvarimo preko potrebno i neophodno jedinstvo u ovim ključnim momentima za opstanak Republike Srpske. Ko ne vidi neke stvari, zaista se nalazi u velikom problemu“, upozorio je Višković.

Višković izričito kaže da su aktuelnu krizu u BiH izazvali stranci, a ne Bošnjaci, Srbi i Hrvati, koji, kako je rekao, na ovim prostorima žive stotinama godina.

„Krizu su izazvali stranci. U BiH dođe osoba iz inostranstva, kako god se ona zvala i koga kod ona predstavljala, i napravi problem zadnji dan svog mandata, seda u avion i bježi kući, ili troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH koji donosi nesprovodive, sramne i neustavne odluke protiv Republike Srpske“, naveo je, između ostalog, Višković.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.