Marinko Umičević OGORČEN: Gradonačelnik mi nije čestitao, nisu dali da govorim…

Marinko Umičević OGORČEN: Gradonačelnik mi nije čestitao, nisu dali da govorim…

Najviše gradsko priznanje “Ključ Grada Banjaluka – sa poveljom počasni građanin” ove godine otišao je u ruke Marinka Umičevića, odbornika SNSD-a u gradskoj skupštini, tehničkog direktora fabrike obuće “Bema” i velikog humanitarca. Gradonačelnik se nije udostojio ni čestitati.

Na dodjeli priznanja povodom proslave 22. Aprila Dana grada Banjaluka gradonačelnik Draško Stanivuković Umičeviću nije čestitao, a Marinko kao dobitnik najvećeg priznanja Ključa grada nije dobio priliku ni da se obrati prisutnima, što je krajnje uvrjedljivo.

Kako za Marinka, ali i gosti koji su očekivali njegovo obraćanje.

“Sjetimo se prošle godine kada se gradonačelnik utrkivao da na uruči Ključ grada gospodinu Aleksandru Vučiću, a zna se da po protokolu radi predsjednika Skupštine grada. Ovaj put gradonačenik nije ustao da zvanično čestita na dodjeli priznanja, što je njegova sramota”, napisao je Umičević na svom Tviter nalogu.

Marinko ističe da su organizatori šturo najavili svoja postignuća tijekom dugogodišnjeg rada.

Ključeve jednog grada, dobio je, jer se bavi samo humanitarnim radom i sportom.

Danas kada je Stanivuković došao na mjesto gradonačelnika priča je drugačija, pa tako se nije udostojio pružiti ruku velikom humanitarcu za koji se nekad lično zalagao.
Ipak, politika je presudila, pa tako Stanivuković danas pravi razliku te SNSD-ovog odbornika grubo diskriminiše.

“U najavi, pred moj izlazak na binu rečeno je „bavi se humanitarnim radom i sportom“. Uopšte nije rečeno da sam prije svega privrednik, tehnički direktor firme koja zapošljava 1300 radnika, koji ostvaruje 12 odsto budžeta Grada, na šivaćoj igli, uredno plaća poreze i doprinose. Organizatorima Svečane akademije povodom Dana grada čista jedinica. Kao dobitnik najvećeg priznanja, Ključa grada, nisam dobio priliku da se obratim prisutnima.”, napisao je Umičević na svom Tviter nalogu.

Podsjetimo, 2018. godine Draško Stanivuković kao odbornik u Skupštini Grada zalagao se da Marinko Umičević treba da dobije plaketu sestre Gajić, jer je veliki humanitarac.

,,Svaki dan čitamo da Marinko nekom daje sredstva. Marinko treba da dobije plaketu sestre Gajić, jer je humanitarac kao i svaka osoba koja radi podvig dostojanstvenog čovjeka”, rekao je tada Stanivuković.

autor:faktormagazin, foto: mondo.ba

Share

Jedan komentar na “Marinko Umičević OGORČEN: Gradonačelnik mi nije čestitao, nisu dali da govorim…

  1. Drasko je sa svojim ponasanjem rasterao sve goste od prosle godine, mislijo je Vucica prisluskivati dok ga nije Vucicevo ozbedenje rasturilo pretresajuci ga od glave do pete. Drasko je najveca sramota koju su englezi doveli u Banjaluku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.