Milomir Savčić smijenjen sa čela BORS-a

Milomir Savčić smijenjen sa čela BORS-a

Milomir Savčić je smijenjen sa čela Boračke organizacije Republike Srpske. Ruku za je diglo 69 delegata. Borci iz Bratunca smatraju da ovo nije način za smjenu Savčića.

„Smatram da predsjednik general Milomir Savčić nije razriješen dužnosti predsjednika BORS-a. Sada smjenjivati generala, na ovakav način u ovakvim problemima. Čovjek koji je u izgnanstvu, to je za mene…neću da kažem izdaja ko što moji ovamo kažu malo ih boli kad kažu izdaja, ali razočaran sam…“, kaže Zoran Gvozdenović, predsjednik BO Bratunac.

Protiv opoziva Generala Savčića je i Boračka organizacija Ugljevik.

Smatraju da u vremenu kakvom se nalaze srpski borci nije momenat za nejedinstvo i pomoć neprijatelju.

„Danas je najveća sramota glasati protiv predsjednika BORS-a i tražiti njegov opoziv, kada znamo svi da je protiv njega podnijeta i optužnica, za koju ga smatraju da je kriv za ratne zločine, a da mi boračka organizacija koji znamo da to nije tako, da pomažemo njima i da ga mijenjamo“, rekao je Jovan Marinković, predsjednik BO Ugljevik.

U Istočnoj Ilidži predlažu da se Savčiću da mjesto počasnog predsjednika do kraja isteka mandata. Kaže da boračka mora da nastavi sa radom, što nije moguće dok je predsjednik odsutan.

„Danas smo izvršili samo zamjenu nepravedno osuđenog našeg komandanta, generala koji je predsjednik BORS-a.Koji je nepravedno optužen od strane Tužilaštva BiH i mi ćemo tu stati uz njega svakako i na sve načine i fizički i tijelima i finansijski i svakako ćemo pomoći našem generalu“, rekao je Goran Šehovac, BO Istočna Ilidža.

Za nasljednika generala Milomira Savčića na poziciji predsjednika BORS-a konkurišu predsjednik BO Gradiška, Milovan Gagić, predsjednik BO Sokolac, Željko Lalić, te predsjednik Boračke organizacije u Brodu, Zoran Vidić. To će biti poznato na narednom skupštinskom zasjedanju.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.