Milorad Dodik ubjedljivo vodi u predizbornoj trci u odnosu na Jelenu Trivić

Milorad Dodik ubjedljivo vodi u predizbornoj trci u odnosu na Jelenu Trivić

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, ubjedljivo vodi u predizbornoj trci u odnosu na protivkandidate, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je radila agencija „Metrics“ (Metriks) iz Banjaluke.

 

Na pitanje „ako biste na izborima birali predsjednika Republike Srpske, između sljedećih kandidata, za koga biste se najprije odlučili“, rezultat je bio sljedeći: Za Milorada Dodika bi glasalo 47 odsto onih koji kažu da će sigurno glasati na izborima, za Jelenu Trivić (PDP) 35 procenata, a za kandidata DNS Radislava Jovičića glasalo bi četiri odsto.

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1.558 ispitanika u Republici Srpskoj u periodu od 11. do 17. septembra 2022. godine, a odgovori su prikupljeni terenskim radom.

Uzorak ispitanika je 51,74 odsto muškarci, 51,12 odsto ispitanih građana živi u gradu, 25,56 odsto na selu i ostatak u predgrađu.

Među ispitanicima je 63,39 odsto sa srednjom školom, a fakultet je završilo 24,21 odsto.

Na pitanje da li bi izašli na izbore ako bi se održali naredne nedjelje, potvrdno je odgovorilo 57,35 odsto, vjerovatno bi na izbore izašlo 27,23 procenta, vjerovatno ne bi 4,82 odsto, a sigurno ne bi 6,17 odsto ispitanika.

Kako saznaje Srpskainfo, upravo rezultatima ovog istraživanja, na sastanku prije nekoliko dana, Milorad Dodik se pohvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Kako je saopšteno, Putin je Dodiku poželio upjeh na izborima, dok je Dodik odgovorio da ankete pokazuju da ima prednost i da ne očekuje bilo kakve probleme.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.