Dodik: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Dodik: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995. desio veliki zločin ali to nije bio genocid.

„Operacija 1995. godine u Srebrenici  bila je greška koja je počinila i iza sebe ostavila ogroman zločin. U ime Republike Srpske želim da svim stradalima izrazim poseban pijetet i njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin na kraju rata, nakon stradanja, ali to nije bio genocid, ta strašna riječ koju nama žele da stave na leđa, našoj djeci i unučadima i da srpski narod kroz to ide u budućnost, da ga sačekuju na svakom mjestu i pitaju o tome, da nas natjeraju da mislimo baš onako kao i oni a znamo da nije bilo tako“, rekao je Dodik.

Još je tragičnija činjenica da 3.500 Srba ubijenih na prostoru Srebrenice i Bratunca osim nas Srba niko ne primjećuje, ne reaguje nijedan sud, ne reaguje nijedno udruženje za ljudska prava , podsjetio je predsjednik Srpske.

„Kada smo mislili i kada su govorili da svako  koji je počinio zločin treba da završi na sudu i da je to završeno iz nas, ovaj ogavni zapadni svijet gura Srebrenicu na politički teren , gura u GS UN sa nastojanjem da Srbe okvalifikuju kao jedini narod u istoriji koji je počinio tako nešto, da bi se izbrisali svi zločini Njemačke i drugih, i onih u prošlosti i onih koji sada čine i onih koji namjeravaju da počine u budućnosti“, izjavio je Dodik.

Vrlo je važno da se okupimo i da kažemo nemojte to da radimo jer to ne doprinosi životu u BiH.

„Pogrešna je kalkulacija da ovo može da pomiri, ovo nas trajno razdvaja, ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete za srpski narod da je genocidan. Ne želimo da budemo sa vama u sitoj državi i nećemo biti s vama u istoj državi“, poručio je Dodik.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.