Kovačević: Nikome nećemo dozvoliti da napada Srpsku

Kovačević: Nikome nećemo dozvoliti da napada Srpsku

Nikome nećemo dozvoliti da napada Srpsku.
Nikome nećemo dozvoliti da napada i otima našu državu Republiku Srpsku, rekao je večeras u Modriči Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kovačević je na večerašnjem skupu „Granica postoji“ poručio da svi građani moraju da znaju da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije sam, te da je on legalno izabran voljom građana.

– Našu Republiku Srpsku brani naš predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, od onih koji je napadaju i atakuju na Republiku i koji žele da otmu naše vode, naše zemljište, šume i ostalu imovinu i ostala prava – rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da je Republika Srpska osnovana u miru i da od osnivanja nije prošao ni jedan dan da nije napadana sa ciljem da je slome i da Srpska i srpski narod na ovim prostorima nestanu.

– Oni koji tvrde da nemaju problem sa narodom Republike Srpske žele da narod u Srpskoj ne može da dobije plate i penzije, ali mi im ovdje poručujemo da neće uspjeti, da će plate i penzije u Republici Srpskoj biti redovne i na vrijeme. I da će od naredne godine ponovo da rastu i plate i penzije i sva ostala davanja i da će se u Republici Srpskoj živjeti sve bolje i bolje – poručio je Kovačević.

Kovačević ističe da se drugi napad na Republiku Srpsku sprovodi preko  Ustavnog suda BiH, u koji su, kako kaže, doveli troje stranih sudija koji rade protiv Srpske.

– Danas nam preko tog Ustavnog suda BiH donose odluke koje nisu ustavne, pa tako kažu da vode u Republici Srpskoj nisu naše – rekao je Kovačević.

autor:http://lat.rtrs.tv

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.