Oglasio se ljekar ubice dječaka u Foči

Oglasio se ljekar ubice dječaka u Foči

Borivoje Tešović, koji je ubio devetogodišnjeg dječaka iz Foče, imao je psihijatrijsku dijagnozu i liječen je ambulantno u Domu zdravlja sa kontrolnim pregledima kod psihijatra i neuropsihijatra u Univerzitetskoj bolnici Foča.

 

To je potvrdila Srni njegov porodični ljekar Dijana Perišić, ali je navela samo njegove inicijale naglasivši da je posljednji pregled imao u junu ove godine.

„Povratna informacija od nadležnog psihijatra meni bilo je propisivanje terapije bez preporuke o nekom vidu stacionarnog liječenja. On je uzimao recepte za tu psihijatrijsku dijagnozu i za još nekoliko dijagnoza pored, ali nemamo uvid da li je te lijekove konzumirao“, pojasnila je Perišićeva.

Ona je navela da su određeni uvid u primjenu terapije imali dok mu je supruga bila živa, a od prošle godine, kada je ona preminula, pacijent je sam živio.

U Centru za socijalni rad su, navodeći samo inicijale, potvrdili da je Tešović bio njihov korisnik, a duži niz godina ostvarivao je pravo na tuđu njegu i pomoć, druga grupa.

Direktor centra Snežana Golijanin rekla je da to zakonsko pravo ostvaruju skoro sva lica sa nekim poremećajem, na osnovu ocjene njihove funkcionalnosti koju daje ljekarska komisija.

„To lice se u zadnje vrijeme nije javljalo u Centar za socijalni rad, nije tražilo promjenu prava, pošto postoji i prva grupa, niti smo dobijali od drugih institucija neke najave. Nije nam bilo poznato, kao što kažu, da je imao oružje. Posljednjih nekoliko godina to lice uopšte nije dolazilo u Centar“, ispričala je Golijaninova.

Prema izjavama građana Foče, Tešović je mnogima prijetio da će ih ubiti, sa sobom je nosio spisak tih ljudi i pokazivao ga.

U Tužilaštvu su rekli da osumnjičeni za ubistvo dječaka nikada nije prijavljivan za krivična djela i da nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

Pedesetčetvorogodišnji Borivoje Tešović iz sela Zavait prije dva dana ubio je devetogodišnjeg dječaka iz Foče na regionalnom putu Zavait-Čelebići, koji je u automobilu sa ocem prolazio kroz selo.

U Foči je danas dan žalosti.

 

Izvor: SRNA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.