Pandurevićka otvoreno o stanju u SDS-u: Stranka ne smije biti talac nekoliko fotelja i bankomat za par funkcionera! OŠTRO O ŠAROVIĆU

Pandurevićka otvoreno o stanju u SDS-u: Stranka ne smije biti talac nekoliko fotelja i bankomat za par funkcionera! OŠTRO O ŠAROVIĆU

Aleksandara Pandurević, nekadašnji visoki funkcioner SDS-a rekla je za Oslobođenje se ne slaže sa ocjenom bivšeg predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da je ova stranka trebala da se jače bori za ulazak u Savjet ministara BiH.

– Mislim da bi, za nikada slabiji SDS, to bio njegov kraj zarad lične koristi dva-tri ministra. Još 2014. godine imali smo vlast u 45 opština i gradova, člana Predsjedništva BiH i sam SDS je imao 210.000 glasova za PSBiH. Nismo uspjeli da se iznesemo s pritiscima SNSD-a i to učešće u Savjetu ministara je prepolovilo broj glasova stranke. Dodik je vješto povukao naše birače i iskopao duboke rovove da nam se ne mogu vratiti.

Mi treba te rovove da zatrpavamo kako bismo omogućili biračima da nam se vrate.

A to “zatrpavanje” prije svega znači da trebamo prihvatiti volju građana, da politiku jeftinog kriticizma trebamo zamijeniti ozbiljnim programom i rješenjima.

Moramo biti ono što nam ime kaže – srpska i demokratska stranka – a ne talac nekoliko fotelja i bankomat za par funkcionera.

Takođe, moramo shvatiti da su sve stranke naši rivali, i u vlasti i u opoziciji, jer posljednja tri izborna ciklusa nijedan glas SDS-a nije otišao SNSD-u nego drugim partijama opozicije.

Ukratko, SDS se prvo mora vratiti sebi, resetovati svoju politiku i poziciju i tek kada bude snažan, može razmišljati o vlasti – rekla je Aleksandra Pandurević za Oslobođenje.

autor:faktormagzin/oslobođenje, foto: bljesak.info

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.