Potez OPOZICIJE je IZDAJA

Potez OPOZICIJE je IZDAJA

Dok su se jedni borili za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, drugi su tome okrenuli leđa. Mirko Šarović i Branislav Borenović sinoć su napustili Narodnu skupštinu i brzo otišli u Bijeljinu gdje su na jednoj televiziji gostovali sa Bakirom Izetbegovićem koji je u emisiji bio preko video linka. Opoziciju je nazvao prijateljima i pohvalio ih što su napustili sjednicu.

Dodik: Čin opozicije je izdaja

Dok su se jedni borili za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, drugi su tome okrenuli leđa.

Mirko Šarović i Branislav Borenović sinoć su napustili Narodnu skupštinu i brzo otišli u Bijeljinu gdje su na jednoj televiziji gostovali sa Bakirom Izetbegovićem koji je u emisiji bio preko video linka.

Opoziciju je nazvao prijateljima i pohvalio ih što su napustili sjednicu.

“Opozicija je napustila sjednicu, neće glasati, a i da je ostala ne bi glasala za ovo što je za mene pozitivan pomak.

Imam dosta poznanika i prijatelja u strukturi političkoj na razne načine unutar Republike Srpske”, rekao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Napuštanje posebne sjednice i odlazak u emisiju sa Izetbegovićem danas izaziva lavinu reakcija.

Biti protiv toga da Republika Srpska vrati svoje nadležnosti je vrhunski čin izdaje, kaže srpski član Predsjedništva BiH. Milorad Dodik kaže da se opozicija ne slaže sa vladajućima kad god želi da pobjegne od odgovornosti.

Njihov odlazak iz Parlamenta je način izvršavanja obaveza prema strancima, a ta vrsta izdaje naš motiv zašto ostajemo dosljednji politici kako oni ne bi izvršili konačni cilj, a to je predaja Republike Srpske na tacni Izetbegoviću, kaže Dodik.

“U danu koji je važan i koji će sigurno ostati zabilježen kao jedan od važnijih dana u istoriji RS, vi primate hvalospjeve Bakira Izetbegovića o tome kako ste dobri prijatelji probosanske političke koncepcije, kako im se zahvaljuje da su oni dobro postupili zato što ne brane RS, jer šta bi drugo Bakir Izetbegović očekivao i tražio od bilo koga, ali ovdje je problem zašto je neko od nas spreman tako nešto da uradi”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništa BiH.

Branislav Borenović se danas pravda da nije znao da će Izetbegović biti u emsiji i da nije on birao goste dok Mirko Šarović nije odgovarao na pozive. Javio se Nenad Nešić.

“Juče dok je trajala sjednica NSRS nisam bio upoznat da će Šarović i Borenović gostovati na BN-u sa gospodinom Bakirom Izetbegovićem, niti sam trebao na kraju krajeva biti sa tim upoznat”,  kaže Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Društvene mreže su se usijale. Komentari pljušte sa svih strana.

“Nakon Narodne Skupštine svi ‘prijatelji’ se okupili na jednom opet prijateljskom mjestu i svi imaju isto mišljenje o onom šta se desilo u NSRS. To ‘prijatelji’ nisam rekao ja, nego Bakir u emisiji! To je valjda neki novi naziv za podaništvo!”, napisao je Milan Tegeltija na Tviteru.

“Nema ljutnje kada opozicionare nazovemo da su Bakirovci”, napisao je Dragan Vukadinović.

“Šarovićevi i Borenovićevi poslanici su bili protiv vraćanja nadležnosti i jačanja Srpske.

Nakon toga su pojurili na BN TV gdje se uključio i Izetbegović koji je pohvalio njihov potez nazvavši ih svojim prijateljima”, tvit je Bogdana Šobota.

Nakon ovog čina, opozicija komotno može u isti koš sa SDA, smatraju analitičari.

“Svi koji su u koloni gde i Bakir Izetbegović, zaista nemaju šta da traže na političkoj sceni Republike Srpske. Mislim da je ovo u neku ruku i jako dobro tako da će svi pošteni ljudi i patriote da vide o čemu se radi”, smatra politički analitičar Stevica Deđanski.

Da je velika šteta što nije uspostavljeno srpsko jedinstvo, smatra dugogodišnji funkcioner SDS-a Milovan Bjelica.

Kaže da bi, da je imao priliku, sigurno glasao za vraćanje nadležnosti Srpskoj.

Vođen prethodnim iskustvom istoričar Aleksandar Raković kaže da će opozicija na narednim izborima ipak snositi posljedice zbog ove izdaje.

autor: ATV, foto:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.