Saslušanje završeno u 2 ujutro: Republičko tužilaštvo traži pritvor za uhapšene radnike Poreske uprave Srpske

Saslušanje završeno u 2 ujutro: Republičko tužilaštvo traži pritvor za uhapšene radnike Poreske uprave Srpske

Republičko tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora za trojicu uhapšenih poreskih izvršilaca, saznaje Srpskainfo.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i ponoviti krivično djelo.

Konačnu odluku o pritvoru donijeće Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci.

Uhapšeni poreski izvršioci RS koji su radili u Odjeljenju za prinudnu naplatu terete se za više krivičnih djela, među kojima je i zloupotreba službenog položaja.

U slučaju samo jedne zloupotrebe, kako je ranije objavila Srpskainfo, osumnjičeni poreski izvršioci terete se da su jednoj privatnoj firmi “oprostili” dug od 7.000 maraka. Tačnije, dozvolili su da dug ode u zastaru.Istovremeno za ovaj iznos je otećen budžet Srpske.

Podsjetimo, poreski inspektori Uroš Zec, Miloš Janjić i Dejan Lazić osumnjičeni su da su i u nekoliko navrata uzimali po 100 KM, odnosno 100 evra od poreskih dužnika.

Osumnjičeni su neko vrijeme  praćeni i snimani nakon čega je i organizovano njihovo privođenje.Navodeći njihove inicijale iz  MUP RS je ranije saopšteno da ih terete za krivična djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina uticajem.

Tokom akcije  obavljeni su pretresi na lokacijama koje koriste osumnjičena lica te je pronađena dokumentacija koja može da posluži u krivičnom djelu.

Autor:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.