SDS predlaže uvođenja cenzusa od 5 ODSTO – Otkazana sjednica Predsjedništva stranke

SDS predlaže uvođenja cenzusa od 5 ODSTO – Otkazana sjednica Predsjedništva stranke

Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a predlaže promjenu izbornog sistema u Republici Srpskoj i povećanje cenzuza sa sadašnjih 3 na 5 odsto. 

“Trenutno imamo izabrane predstavnike za inoksone funkcije sa veoma niskim procentom realne podrške jer je politička scena svjesno usitnjena. Na izbore izađe po 80 do 100 političkih subjekata. Oni su namjerno napravljeni radi trgovine biračkim odborima. Uvođenje dvokružnog sistema politička trgovina bi se suzbila i dobili bismo mnogo realniju sliku u drugom izbornom krugu. To je nešto što postoji u demokratskim zemljama”, poručio je v.d. predsjednika SDS.

“Pored dvokružnog izbornog sistema potrebno je i povećavanje cenzusa na 5% jer bi na taj način one političke partije koje se prodaju jednima ili drugima a nastale su zbog političke korupcije bi iščezle”, zaključio je Miličević.

OTKAZANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SDS-a

Sjednica Predsjedništva SDS-a, zakazana za sutra u Bijeljini, otkazana je zbog smrtnog slučaja u porodici vršioca dužnosti predsjednika te stranke Milana Miličevića.

Iz SDS-a je saopšteno da će mediji uskoro biti obaviješteni o novom terminu sjednice.

Prethodno je bilo najavljeno da će sutra u u prostorijama Gradskog odbora SDS-a Bijeljina biti održana sjednica Predsjedništva stranke.

autor.agencije, foto :srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.