Srpska i Srbija, ZAJEDNO još jače i složnije !!!!

Srpska i Srbija, ZAJEDNO još jače i složnije !!!!

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana i i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Dogovorili smo se da ove nedjelje formiramo tim, konkretizovali ideju o izgradnji memorijalnog kompleksa Jasenovac. Spremni smo da uložimo desetine miliona. To je jedna jedna od najvažnijih stvari koje treba da uradimo. Srbija će učestvovati sa 80 odsto sredstava“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka.

Dodao je da je razgovarano i o infrastrukturnim projektima.

„Razgovarali smo i o podršci koju bi Srbija trebala da pruži prije kraja godine za više opština. To su Drvar, Kostajnica, Dubica, Nevesinje“, rekao je Vučić.

Istakao je da će takođe u Srpcu biti rađen Dom zdravlja.

„Imamo sve veću trgovinsku razmjenu sa BiH i uvozimo sve više sirovina. BiH je 6. trgovinski partner i mi se približavamo tome da budemo broj jedan partner BiH“, rekao je Vučić.

Predsjednik Dodik je naglasio da će operacionalizacija dogovorenih projekata uslijediti na zajedničkoj sjednici dvije vlade nakon što bude formirana nova Vlada Republike Srpske.

„Dogovorili smo se da nakon formiranja vlade Republike Srpske da se održe zajedničke sjednice vlada i tamo ćemo imati operacionalizaciju svih dogovora koje smo ovdje imali“, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

„Veoma je važno opredjeljenje da se nastavi saradnja na projektima. Srbija je zemlja koja ne oklijeva da podrži teritorijalni integritet BiH. Smatram da je važno da predsjednik Srbije zna da je Republika Srpska ugrožena, da je Dejtonski sporazum oskrnavljen oduzimanjem nadležnosti“, istakao je Dodik.

 

autor.agencije, foto i video> rtrs, atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.