Srpska ima odgovor na rezoluciju o Srebrenici

Srpska ima odgovor na rezoluciju o Srebrenici

Srpska ima odgovor na rezoluciju o Srebrenici.

Ako Generalna skupština UN-a izglasa Rezoluciju o Srebrenici, Srpska će imati svoj odgovor. Pitanje je da li će Srbi u zajedničkim institucijama uopšte odlučivati. Važne odluke biće usvojene na svesrpskom saboru, odmah nakon glasanja o rezoluciji.

„Republika Srpska će veoma jasno odgovoriti na ovaj sramni pokušaj da se jedan narod kvalifikuje, podmuklo se uvuče u školsko obrazovanje priča o genocidnim Srbima. Nećemo nikada dozvoliti sebi da takvu kvalifikaciju prihvatimo. Što se tiče BiH, mi ne vidimo način da u njoj odlučujemo. Da budemo u njoj“, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Oni koji su ubijali Srbe u Drugom svjetskom ratu, sada bi da srpski narod proglase genocidnim. I to tako, što se krše sve zakonske procedure, jer Rezolucija nije usaglašena u Predsjedništvu BiH.

„Sam put te rezolucije pokazuje kakve su namjere njene. Dakle idete iz zemlje idete od predstavnika jednog od konstitutivnih naroda. Niste ništa usaglasili, niste ništa obezbijedili. Nikakvu unutrašnju saglasnost oko toga. Niste nikoga konsultovali. Iako se odnosi na mnoge. I onda se pojavljuju sponzori i kosponzori oni koji su kroz istoriju teško okrvavili svoje ruke“, kaže srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Iste poruke stižu i od onih koji su proteklom ratu branili Republiku Srpsku. Rezolucija o Srebrenici nije poruka mira, već nepravda prema srpskom narodu.

„Ko je podnio tu rezoluciju Ruanda i Njemačka, Njemačka koja je začetnik svih ratova bila uvijek fašistička. I sada ona se predstavlja kao neki dobrotvor, kao neko ko hoće da osudi srpski narod a znamo šta su nama ovdje radili“, kaže Ljubomir Еgić, predsjednik Boračke organizacije Sokolac.

„Upravo oni koji su pravili genocid i najveće zločine u Drugom svjetskom ratu, a to je njemački narod je pokretač te rezolucije. Šta drugo da pričamo ako znamo da je haški tribunal osudio na 1.100 godina 63 Srbina, od toga sedam doživotnih robija, a Nirnberški sud je osudio dvadeset nacista“, kaže Milan Jolović, ratni komandant specijalne jedinice „Vukovi sa Drine“.

Generalna skupština UN-a o rezoluciji o Srebrenici trebalo bi da odlučuje naredne sedmice. Ako prođe, ona nije obavezujuća jer nije usvojena u Savjetu bezbjednosti UN-a.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.