Dodik nakon foruma u Sankt Peterburgu: Srpska tretirana sa velikim uvažavanjem u Rusiji

Dodik nakon foruma u Sankt Peterburgu: Srpska tretirana sa velikim uvažavanjem u Rusiji

Srpska tretirana sa velikim uvažavanjem u Rusiji.

Republika Srpska na Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu trentirana je sa velikom važnosti, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik nakon foruma.

„Naš cilj dolaska ovdje je potpuno ostvaren, Republika Srpska je kroz vidno kroz isticanje zastave u redu zemalja učesnica istaknuta vidljivo i dat nam je zaista vrhunski prioritet u činjenici da smo se obratili na samom početku konferencije kada je koncentracija i sve drugo na najvećem mogućem nivou“, rekao je Dodik.

On ističe da se nastavlja raditi  u okviru razgovora sa pojedinačnim predstavnicima država.

„Želimo da im pokušamo ukazati na činjenicu i zloupotrebe koje se vrše putem zemalja preostalog zapada koje okuplja Amerika, Britanija i neke druge zemlje koje 29 godina nakon pokušavaju da ponovo izvuku temu o navodnom genocidu o Srebrenici, da to postave na sistem Ujedinjenih nacija putem Generalne skupštine kako bi se okarakterisao jedan narod, ističemo da je za nas poražavajuća činjenica da je sponzor takvih dokumenata Njemačka koja je učinila masovne zločine prema nekoliko naroda, i Srba, Rusa, Jevreja, Roma i svagdje tamo gdje su bili u prilici da zatru po ideologiji Hitlera i njegove vladajuće strukture“, rekao je Dodik.

On je istakao da unučadi tih istih žele da operu tu situaciju i Srbima nakaleme jednu globalnu da ne kažem univerzalnu krivicu, a za to ne postoji nijedan činjenični razlog osim ideologije koji oni zagovaraju predvođene SAD.

„Najveći autoriteti koji se bave pitanjem genocida, holokausta tvrde i govore veoma jasno da se taj genocid nije desio“, rekao je Dodik.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.