Šta se dešava sa OC jahorina – Vlada nije dala garancije za nove pozjamice, prijete blokade računa?

Šta se dešava sa OC jahorina – Vlada nije dala garancije za nove pozjamice, prijete blokade računa?

Olimpijski centar “Jahorina” nije dobio pozajmnicu IRB-a od 15 miliona KM, tačnije garanciju Vlade, jer ta tačka nije ni bila na dnevnom redu sjednice Vlade Republike Srpske, iako su ministri bili u dilemi da li je razmatrati.

Da se ipak nije raspravljalo o tome da li će Vlada dati garanciju, samim tim i zeleno svjetlo za pozajmicu, za ATV je potvrdio ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić.

Kako saznajemo, tačka je skinuta jer dokumentacija nije bila potpuna, a sporan je i period u kome bi Olimpijski centar trebalo da vrati sredstva IRB-u.

„Mislim da nije u redu da komentarišem tačke koje predlaže drugi ministar, a nisu bile predmet diskusije na Vladi. Znači, ta tačka nije ni bila na Vladi, povučena je? Ta tačka nije bila na Vladi, niti je o njoj raspravljano“, rekao je Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Direktor OC kaže da nema nikakvih saznanja o tome da li su im sredstva odobrena ili nisu, iako je tačka sa Vlade skinuta još prije 4 dana.

Najveći dio razgovora hvalio je poslovanje „Jahorine“, iako su iz IRB-a prije nekoliko dana potvrdili da je ovaj Olimpijski centar trenutno prezadužen.

„Mislim da je Jahorina pozitivan primjer dobrog rada i ono što je urađeno za ovih 5 godina je zaista istorijski rezultat. Evo ja se bavim ovim poslom, ali da toliko napredujemo po broju, prihoda, skijaša, niko nije očekivao. Zahvaljujući tim investicijama koje Vlada RS realizovala ja mislim da je preko 2 milijarde KM trenutno ulaganja u real estate“, rekao je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra „Jahorina“.

Istorijski rezultat o kome priča direktor, mogla bi malo da zasjeni informacija da Jahorini prijeti blokada čak 5 miliona KM.

I to po raznim osnovama, od banaka do dobavljača. Upravo to bi mogao da bude razlog neslaganja na posljednjoj sjednici Vlade i stvarni razlog zbog kojeg OC traži pozajmicu.

Kako ATV saznaje, pričalo se o tom dugu, a pojedini ministri postavili su pitanje ko je i zašto doveo OC u takvu situaciju.

Kako god, Vlada na protekloj sjednici garanciju za novih 15 miliona nije dala, kako su pisali pojedini mediji.

Slučajno ili ne, odmah su osvanuli u poluprijeteći tekstovi da bi mogao da procuri snimak, kako pišu, koruptivnog sadržaja.

Pominju se i članovi premijerove porodice. Radovan Višković nedavno je osvanuo i po mnogima neumjesnim tvitovima predsjednika nadzornog odbora Olimpijskog centra.

autor:atv, foto;atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.