Gradonačelnik nije zaslužan za povećanje plata – STANIVUKOVIĆ O SKUPŠTINSKOJ VEĆINI: “Kao vegeta su, u sve se miješaju”

Gradonačelnik nije zaslužan za povećanje plata – STANIVUKOVIĆ O SKUPŠTINSKOJ VEĆINI: “Kao vegeta su, u sve se miješaju”

Meni je kao predsjedniku Skupštine drago što je došlo do povećanja i svakako da ćemo raditi da vaspitači dobijaju što veće plate, jer obrazuju našu djecu. Prisiljen sam da reagujem jer bez amandmana, gradonačelnik Draško Stanivuković ne bi ovo realizovao, ističe na konferenciji za novinare predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Ljubo Ninković.

On je ovo rekao nakon potpisivanja kolektivnog ugovora između Grada Banjaluka, Sindikata i Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a napominje da ne želi predstave u Gradskoj upravi.

„Očekujem korektnu saradnju sa gradonačelnikom Banjaluke, ali ova situacija u kojoj on kaže da je za to zaslužan ne stoji. Ne želim predstave u Gradskoj upravi”, isključiv je Ninković.

Oni su kao vegeta, u sve se miješaju, ali na način da sve upropaste, da velike uspijehe pokušaju da umanje i da preuzmu zasluge koje apsolutno nigdje nemaju.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon što je predsjednik Skupštine grada Banjaluke Ljubo Ninković na konferenciji za medije poručio kako je zahvaljujući amandmanima SNSD došlo do povećanja plate radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

– Kada kažu da su uložili svoj amandman, zašto ne kažu da je njihov amandman 750.000 KM, a da sve ovo što smo mi uradili košta više od 1,5 miliona KM? Dakle, neko je trebao da obezbijedi duplo više od onog što su oni uradili svoji čuvenim amandmanima.Oni skinu novac sa uređenja tvrđave Kastel, plaža, infrastrukturnih projekata, kao što je ulica u Šargovcu i onda kažu dajte ovdje. Što ne kažu odakle taj novac, odakle su ga skinuli – poručio je Stanivuković.

Upitao je SNSD zašto ne kažu da su imali punih 20 godina u Banjaluci da prema vaspitačima, radnicima djeluju amandmanski do mile volje.

– Mogli su amandmane svaki dan da stavljaju. Imali su gradonačelnike, Vladu, Skupštinu. U 20 godina nisu uložili niti jedan amandman, nisu povećali niti jednu marku. Sve što su uradili jeste uzimanje para iz džepova, tako što su povećali akcize, cijene goriva, a sada glume da daju radnicima. Imali su Radojičića, Gavranovića i Davidovića. Imali su 15. godina kontinuiteta skupštinske većine i nisu uložili niti jedan amandman. Sad su oni te humane duše koji su amandmanom nešto pomogli – rekao je on i dodao kako njih u ovoj priči – nema.

– Mi smo hrabrošču, odvažnošću i hrabrošću rekli da je potrebno dodatno obezbijediti svake godine 1,5 miliona KM za ove namjene. Mi vjerujemo u našu sposobnost i u tome ćemo uspjeti. A oni neka blefiraju i neka lažu – rekao je Stanivuković.

autor:banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.