Koja je uloga policajaca uhapšenih u akciji „Transporter“?

Koja je uloga policajaca uhapšenih u akciji „Transporter“?

Šest osoba je uhapšeno, među njima su i bivši i sadašnji pripadnici MUP-a. Ali i lica od ranije dobro poznata policiji. Kako ATV saznaje, uhapšeni u nastavku akcije „Transporter“ ponovo su uhapšeni Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića i inspektor Mladen Milovanović.

Kolege su hapsile i smijenjenog načelnika Krim policije Danijela Kovačića, samostalnog inspektora Predraga Vatreša, šefa Odsjeka za krađe vozila Sinišu Vukašinovića i inspektora Policijske uprave Banjaluka Miladina Vučića. Uhapšeni se terete za više krivičnih djela.

Policijskim službenicima stavlja se na teret da su sarađivali sa kriminalnom grupom, pomagali im da ne budu otkriveni i sprečavali dokazivanje.

„Ono što možemo reći da se na samom izvještaju nalazi osam lica i da su izvještajem obuhvaćena krivična djela neovlašteni promet opojnim drogama, zatim zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, kao i krivično djelo sprečavanje dokazivanja, a sve u vezi sa krivičnim djelom organizovani kriminal“, rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnosti MUP-a Republike Srpske.

Akcija je realizovana  saradnjom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH na području Banja Luke.

Uhapšeni su predati Tužilaštvu BiH.

„Ove aktivnosti usmjerene su na šest lica osumnjičenih da su, kao organizatori i članovi organizovane kriminalne grupe, duže vrijeme vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u BiH, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Evropske unije i na taj način sticala nezakonitu imovinsku korist, kao i na lica koja su koristeći svoj službeni položaj pomagala ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od organa gonjenja, sprečavanjem dokazivanja i zloupotrebom položaja ili ovlaštenja“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

O pomenutima ATV je već pisala, kada smo ekskluzivno objavili detalje SKY prepiske inspektora Milovanovića, sa tada već privedenim Petrom Dukićem Milanović, Vatreš i Vukašinović su bivši policijski službenici MUP-a Republike Srpske kojima je ranije prekinut radni odnos, dok su Kovačić i Vučić i policijski službenici MUP-a Republike Srpske suspendovani i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Akcija „Transporter“ počela je u novembru 2021. godine, kada je policija pretresla više od 25 lokacija i u kombiju pronašla 303 kilograma skanka.

Policija sprovodi uhapšene u nastavku “Transportera” u Tužilaštvo

Autor: ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.