Vatra planula oko dimnjaka u prizmelju i proširila se na prostorije IRB-a?

Vatra planula oko dimnjaka u prizmelju i proširila se na prostorije IRB-a?

U požaru koji je tokom noći izbio u zgradi Investiciono razvojne banke Republike Srpske pričinjena je velika materijalna šteta, a nadljudskim naporima banjalučkih vatrogasaca spriječena je katastrofa i širenje vatre na kompletan poslovni objekat u kojem je više privatnih firmi.

Velika materijalna šteta pričinjena je i na privatnim objektima u sklopu zgrade u kojoj se nalazi IRB.

Na sreću nije bilo povrijeđenih.

Požar je lokalizovan, a na terenu su još uvijek četiri vatrogasna vozila.

Vatra je izbila noćas oko tri časa, a uviđajem će biti utvrđene okolnosti požara.

Slijedi uviđaj koji će obaviti policija.

Očevici su za Srpskainfo ispričali da su vatrogasci sat vremena držali crijevo na jednom mjestu, koliko je vatra bila jaka.

– Kažu da je planulo oko dimnjaka, pa se vatra bukvalno popela na treći sprat i ušla u kancelarije IRB – ispričao je sagovornik.

Požar je izazvao pravu paniku među stanarima obližnjih zgrada.

-Čula sam neko pucketanje, a zatim se jasno vidjela vatra, koja je u nekoliko sekundi zahvatila gotovo cijeli dio objekta u kojem je smještena IRB – ispričala je jedna Banjalučanka.

Dodaje kako je vatra bila toliko jaka da su stanari pomislili da će uhvatiti i zgradu koja se nalazi u neposrednoj blizini.

– Vatrogasci su sa više vozila došli u rekordnom vremenu i cijelu noć se borili sa vatrom kako bi spasli i druge objekte koji su u toj zgradi – ispričala je ova Banjalučanka.

autor:srpskainfo, foto:srpskainfo

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.