Velika očekivanja od foruma mađarskih i srpskih privrednika

Velika očekivanja od foruma mađarskih i srpskih privrednika

Velika očekivanja od foruma mađarskih i srpskih privrednika.

Delegacija Mađarske na čelu sa Viktorom Orbanom i Peterom Sijartom ponovo dolazi u Banjaluku. Velika su očekivanja, a posebno je važan Еkonomski forum. Srpska sa Mađarskom ima intenzivnu saradnju i do sada je mnogo uloženo u domaće poljoprivrednike, ali tu se neće stati.

„Imamo spoznaju i to se već zna o veoma dinamičnoj privrednoj aktivnosti same Mađarske. Razgovaramo o saradnji u oblasti energetike, veoma kvalitetnoj, treba reći da to u značajnom obimu korespondira“, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Plan je osnaživanje osam privrednih grana u Srpskoj, među kojima je energetski i finansijski sektor. Ova saradnja rezultat je prijateljskih odnosa Dodika i Orbana, a važna je i u političkom i u ekonomskom aspektu.

„Svojim dolaskom podržava politiku prije svega predsjednika Dodika i politiku Vlade Republike Srpske. Mi ćemo imati praktično sastanke na bazi privrednih subjekata iz Republike Srpske koji su zainteresovani za određene kategorije, odnosno određene predstavnike iz Mađarske“, kaže ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

„Diplomatska ofanziva koju predsjednik Dodik ima u zadnje vrijeme, pokazuje se jako dobra i na ekonomskom planu. Jako je važno i sa političkog i sa ekonomskog plana“, kaže Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Prema najavama, mađarski zvaničnici doputovaće sutra u popodnevnim časovima, a glavni sastanci otpočeće u petak ujutru. Ova posjeta samo je još jedan dokaz da Mađarska osim što u Republici Srpskoj vidi partnera, pruža joj podršku i  na međunarodnom putu.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.