Imam pravo na veto, tražiću zaštitu prava od Narodne skupštine!

Imam pravo na veto, tražiću zaštitu prava od Narodne skupštine!

Imam pravo veta i ako opet u drugom krugu budem preglasana uložiću veto i obratiti se Narodnoj skupštini i tražim zaštitu prava, kaže srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Ona je istakla da ima pravo na veto, jer sve što je navedeno u zaključcima odnosi se na spoljnu politiku i spominje Dejtonski mirovni sporazum.

„Kako su se pojavile spekilacije, ali su stvari tako lako provjerljive.

Pojavile su se spekulacije da ja nemam pravo veto.

Vrtila se priča kako nemam pravo da potegnem veto, ali ja po Ustavu imam pravo da se obratim Narodnoj skupštini i tražim zaštitu prava. Biće drugi krug glasanja, ako budem preglasana u šta ne sumnjam, uložiću veto i obratiti se Narodnoj skupštini i već sam razgovarala sa ljudima zaduzenim za organizaciju sjedice“, kaže Željka Cvijanović.

Srpski član Predsjedništva je naglasila da bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović pokušava da privuče međunarodnu pažnju svojim postupcima.

Ona je istakla da je zaključcima tražena intervencija EU kada je riječ o sankcionisanju bilo koga, a to se neće dogoditi.

Podsjećamo, na zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića je održana vanredna sjednica Predsjedništva posvećena „antiustavnim potezima vlasti Republike Srpske“, a zaključci su doneseni preglasavanjem srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

autor:agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.