Dodik: Vodi se sveopšti rat protiv srpskog naroda, Srbi se neće povinovati

Dodik: Vodi se sveopšti rat protiv srpskog naroda, Srbi se neće povinovati

Vodi se sveopšti rat protiv srpskog naroda.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dominantna tema bila antisrpska rezolucija o Srebrenici koju su kreirali vjekovni destabilizatori i očigledni neprijatelji srpskog naroda, ističući da ono što će ta rezolucija donijeti neće biti euforično kako očekuju njeni kreatori.

„Biće tu mnogo falinki. Ta rezolucija je nešto što ćemo mi odbaciti i nemamo namjeru da se povinujemo tom aktu koji je apsolutni presedan u političkom sistemu i političkom životu UN“, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je izrazio uvjerenje da će ukupan broj članica UN biti ili uzdržan ili protiv, što znači da oni koji su za neće imati prostu većinu zemalja u Generalnoj skupštini UN.

„Drago nam je zbog naših prijatelja koji su nesumnjivo tu i neće podržati ili će biti uzdržani uz ogromne pritiske koje čine zemlje Zapadne Еvrope i SAD“, naveo je Dodik.

On je naglasio da s tom rezolucijom padaju sve laži koje su iskazali oni koji navodno štite Dejtonski mirovni sporazum.

„Oni ga ruše bezočno. Da čuvaju Dejtonski mirovni sporazum onda se ne bi moglo desiti da jedan ambasador bez stava organa BiH može da unilateralno i samostalno nastupi i time dovodi u poziciju kompletni politički sistem u BiH koji će biti degradiran“, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, namjera je da minimizirajući značaj, potcjenjujući formu koja se zove rezoloucija Generalne skupštine UN, bude donesen dokument koji će trajno ostati upisan u arhivima UN.

„Oni pokušavaju da umire naše nezadovoljstvo činjenicom da žele da nametnu kolektivnu, definitivno degradirajuću odgovornost srpskom narodu“, ukazao je Dodik.

Ako je pitanje individualne odgovornosti, onda je to, rekao je Dodik, predmet organa pravosuđa, a ne Generalne skupštine UN.

„Za nas Srbe, pogotovo u Republici Srpskoj, postoji vrijeme prije i poslije te rezolucije. Ako muslimani mogu da donesu odluke i sami da se lažno predstavljaju i to govore u ime BiH, zašto onda mi ne bismo imali neki drugi pristup. Zašto onda neko misli da oni mogu, a mi ne možemo“, rekao je Dodik.

Dodik rekao je da se vodi sveopšti rat protiv srpskog naroda, njegovih država – Republike Srpske i Srbije i srpskih zajednica gdje god se nalaze – u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj…

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.