VOZAČI OPREZ Saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima

VOZAČI OPREZ Saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske vozače upozoravaju na ugažen snijeg i poledicu u višim planinskim predjelima.

Iz AMS vozače upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle posebno na području Kneževa i Foče.

U višim planinskim predjelima poseban oprez je potreban na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe i Kotor Varoš-Kneževo, Vlasenica-Han Pijesak, preko Han Pogleda, Trnovo-Foča (Rogoj), Gacko-Tjentište (Čemerno) i Pale-Jahorina, kao i šire područje Romanije.

Regionalni put Klanci-Ulog, preko prevoja Morine je zbog snježnih smetova neprohodan.

Učestali su i odroni, a može biti i srušenih stabala, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Radi uklanjanja objekta i sanacije klizišta na regionalnom putu Doboj-Prnjavor-Srbac, dionica Srbac-Gornja Vijaka jedan, u Ulici Vlade Vinčića, dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova, sve do 2. aprila.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina dolaziće do izmjene u režimu saobraćaja zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”, a biće izmjenjen saobraćaj i zbog radova u tunelu “Čeljigovići”, na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U toku su i radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, gdje takođe ima izmjena u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, do kraja godine.

Iz AMS navode da je zbog opasnosti od pojave klizišta na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zabranjen saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Navedena zabrana saobraćaja ne odnosi na vozila RiTE “Ugljevik”.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prekaz Hum (Šćepan Polje) putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

U Banjaluci će dolaziti do obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici kralja Alekasnadra Prvog Karađorđevića, na mostu preko Široke rijeke u Rakovcu prema Motikama, zbog uklanjanja starog i izgradnje novog mosta, kao i izmjene režima saobraćaja u Ulici kralja Aleksandra Prvog Krađorđevića na dijelu od garaža “Pavlović tursa” do raskrsnice sa LJevčanskom ulicom, do 6. maja od 8.00 do 17.00 časova.

U FBiH na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila.

Jak vjetar formira snježne nanose na putevima Priluka-Glamoč (Koričina) i Livno-Šuica (Borova Glava).

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvojeni su putevi Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ.

Na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa usljed težine snijega, došlo je do rušenja više stabala na put, što ugrožava bezbjedno saobraćanje na ovoj dionici.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i vrše uklanjanje obrušenih stabala, a postavljena je i privremena signalizacija. Preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Na dionicama Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Livno-Šuica-Kupres obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Na graničnim prelazima BiH jutros nema dužih zadržavanja.

autor:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.