Vukanović i Grmuša na protestima mještana protiv Draška Stanivukovića i gradske vlasti

Vukanović i Grmuša na protestima mještana protiv Draška Stanivukovića i gradske vlasti

Došao sam kao čovjek, otac i sin, da podržim ljude u njihovim civilizovanim pravnim zahtjevima, kaže za BL portal odbornik PDP-a u gradskoj Skupštini, Milko Grmuša, koji je došao na lokaciju kod kina Kozara da podrži stanare koji protestuju zbog početka radova na pristupnoj saobraćajnici. 

“Oni traže samo jednu stvar. Poslali su žalbe i dopise i urgencije. Možete li prije nego što počnete sa radovima ovdje da odgovorite na pravni način o tim našim zahtjevima. Ako svi nadležni organi i sudovi kažu da je investitor u pravu, da može praviti pristupni put, da može sve porušiti, mi nemamo ništa protiv”, rekao je vidno ljut Grmuša i poručio da bi, zbog ovakvih situacija u gradu, najradije ostavio sve što radi.

Okupljenima se u međuvremenu pridružio i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović koji je poručio da je razočaran ovakvim postupanjem Gradske uprave i gradonačenika Stanivukovića.

“Ja sam podržavao Draška Stanivukovića, ali ne da bi on radio ovakve stvari i da bi stajao na stranu krupnog kapitala, umjesto na stranu građana. O svemu ovome pisao sam još prije godinu dana, ali sam danas dodatno šokiran, jer sam vidio na kakvom prostoru neko planira da podigne zgradu od 13 spratova. Ovo nije u redu, građani su u pravu i zato očekujem i Stanivukovića, jer je ranije uvijek bio tamo gdje i narod”, poručio je Vukanović.

Takođe je dodao da se mora utvrditi je li Regulacioni plan, kako kaže, plod političke korupcije.

Branka Kolar Mijatović, mještanka i nekadašnji Ombudsman ističe da Grad treba investitotru naći zamjensku parcelu, jer izgradnjom solitera stanari neće moći živjeti iz prostog razloga što, kako kaže, nema dovoljno vazduha.

“Zgrada od 13 spratova nema smisla. Ovdje su ugrožena prava na život, zamislite kako će biti izvesti djecu na dvosmjernu ulicu”, rekla je Kolar Mijatović.

autor:faktormagzin, foto:faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.