„Zajedno do posla“: Iz budžeta Srpske ove sedmice isplaćeno šest miliona KM

„Zajedno do posla“: Iz budžeta Srpske ove sedmice isplaćeno šest miliona KM

Vlada Republike Srpske ove sedmice isplatila je 6.000.000 KM za realizaciju programa „Zajedno do posla“ putem kojeg se finansira samozapošljavanje djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske (VRS) u ovoj godini.

 

Sredstva koja se kroz program “Zajedno do posla” dodjeljuju kao podsticaj za samozapošljavanje za navedene kategorije, po jednom licu iznose 10.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Osim programa “Zajedno do posla”, u toku je i realizacija Programa samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u ovoj godini. Do sada je ovim programom obuhvaćeno 550 lica, za šta je isplaćeno 2.750.000 KM.

– Oba programa realizuju se u okviru sprovođenja Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2022. godinu, za koji je Vlada Republike Srpske obezbijedila 33.863.035 KM – navedeno je u saopštenju.

U okviru Akcionog plana nalaze se Program finansiranja samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS u ovoj godini “Zajedno do posla”, Program zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u 2022. godini, Program podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika u ovoj godini.

Tu su i Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika, Program obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije u ovoj godini, te Program podrške zapošljavanju Roma u Republici Srpskoj u 2022. godini.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.