„Bilo je to najdužih 10 sekundi“ Đoković o susretu sa zvijeri koji mu je i danas vrlo važan

„Bilo je to najdužih 10 sekundi“ Đoković o susretu sa zvijeri koji mu je i danas vrlo važan

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ispričao je u intervjuu za list „Korijere dela Sera“ do sada nepoznatu priču iz djetinjstva.

Jednom sam kao dijete sreo vuka u šumi. Osjećao sam dubok strah, rekli su mi da u takvim slučajevima morate polako da se vratite, a da ih ne izgubite iz vida. Gledali smo se deset sekundi, najduže u mom životu, a onda je skrenuo lijevo i otišao. Osjetio sam veoma jak osjećaj koji me nikada nije napustio, vezu duše i duha. Nikada nisam vjerovao u slučajnosti, a mislim da nije ni taj vuk. Za mene je to bio veoma kratak, ali veoma važan susret – započeo je Đoković.

Za njega vuk i poslije toliko godina ima više nego važno značenje.

– Veoma sam vezan za svoju porodicu i trudim se da svima budem dostupan, ali ponekad moram da budem sam. Često sam se našao sam u svom životu, sam sa svojom misijom i ciljevima koje treba da ostvarim. Nekako sam ostao povezan sa tim vukom, i zato što je vuk za Srbe sveta životinja, to je naša totemska životinja. To je simbol nacionalne tradicije, vjere predaka koja prethodi hrišćanstvu. Religija prije religije – poručio je Đoković, a prenosi Kurir.

autor:nezavisne.com foto:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.