DA LI JE MOGUĆE Sudija Petrović isključio pogrešnog igrača Leotara

DA LI JE MOGUĆE Sudija Petrović isključio pogrešnog igrača Leotara

Derbi začelja između Leotara i Slobode u 28. kolu Premijer lige završen je bez golova, ali je u finišu meča u centru pažnje bio sudija Dragan Petrović.

Nažalost, nikada nije dobro kada se tako nešto desi jer staro nepisano pravilo kaže da je sudija najbolji kada se o njemu ne piše i ne priča. Ipak, to neće biti slučaj sa Petrovićem. On je u 87. minutu nakon starta Bože Prusine nad Ivanom Šubertom pokazao žuti karton Bobanu Georgijevu, koji je bio udaljen najmanje dvadesetak metara u trenutku prekršaja, piše Mondo.

Vidjeli su to i fudbaleri Slobode, pa su pokušavali Petroviću da objasne da karton treba da dobije Prusina, ali uzalud.

Nijedan od Petrovićevih pomoćnika, a ni četvrti arbitar nisu vidjeli propust, a drama je uslijedila u nadoknadi vremena.

Georgijev je srušio jednog igrača Tuzlaka i opravdano zaradio žuti karton, što je zahvaljujući greški Petrovića za njega sada bio drugi žuti karton.

Kada mu je Petrović pokazao put u svlačionicu, Georgijev je ostao u šoku, jer je tek tada shvatio da je karton iz 87. minuta bio namijenjen njemu. Rasprava je bila uzaludna i fudbaler Leotara morao je da napusti teren.

Ostaje da se visi kako će reagovati disciplinski organi, a ono to je praksa u ovakvi slučajevima jeste da bi Georgijevu trebalo da bude poništen crveni karton.

A Petroviću se sigurno ne piše dobro…

autor : srpskainfo.com foto ilustracija

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.