Dejan Stanković u odabranom društvu – titula bez poraza!

Dejan Stanković u odabranom društvu – titula bez poraza!

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković je jedan od četvorice aktivnih trenera koji su uspjeli da u 21. vijeku završe ligaški dio sezone bez poraza u 38 mečeva, a podatak je još impozantniji kad se uzme u obzir da su svi preostali na čelu engleskih Premijerligaša – Konte, Džerard, Rodžers i Venger.

Sezona za nama je bila puna rekorda i još jedna potvrda apsolutne dominacije Crvene zvezde u Srbiji. Osvojeno je 108 bodova, postignuto 114 golova, a po prvi put u istoriji, Crvena zvezda je postala šampion države bez poraza.

Upravo je to ključ, jer se dva puta u istoriji dešavalo da se crveno-beli sezonu završe bez poraza, ali i da se titula ne osvoji, uz to je odigrano manje od 38 utakmica, tako da je Dejan Stanković napravio pozitivan presedan kada je rij o trenerskom mjestu na klupi Crvene zvezde.

Od momenta kada je sjeo pa do današnjeg dana – Stankovićevo ime odzvanja na klupi Crvene zvezde. Igračka legenda polako izrasta i u trenersku i to čini krupnim koracima, bez straha i sa ogromnim, zasluženim samopouzdanjem.

Na klupu kluba sjeo je 21. decembra 2019. godine i do sada je predvodio 90 utakmica, a učinak je impozantan. Ostvario je 68 pobjeda, 13 remija i svega osam poraza uz gol razliku 222:62.

Dakle, Crvena zvezda od kada je Stanković na klupi postiže 2.44 gola po meču, a ostvarivane su važne pobjede, protiv Genta, Slovan Libereca, Brage, Ludogoreca, Omonije i osvojene dvije šampionske titule, uz jedan Kup, i jednu duplu krunu.

Titula bez poraza u 38 kola je samo još pošla za rukom – Antoniju Konteu, Stivenu Džerardu i Brendanu Rodžersu od aktivnih i Arsenu Vengeru od neaktivnih trenera.

Ono što je interesantno, to je da svi oni sada predvode Premijerligaše, pa je tako Konte trener Totenhema, Džerard Aston Vile, a Rodžers Lestera, što znači da je Stanković u ovom trenutku jedan od najperpsektivnijih stručnjaka u Evropi.

Konte je to učinio kao trener Juventusa u sezoni 2011/12, Rodžers u sezoni 2016/17 sa Seltikom, a godinu dana kasnije Džerard sa Rendžersom. Takođe, isti uspjeh napravio je i Arsen Venger na kormilu Arsenala u sezoni 2003/04. Stanković je četvrti aktivni i peti ukupno trener kome je to pošlo za rukom u 21. vijeku.

Izvor: RTS, crvenazvezda.com

Foto: Srdjan-Stevanovic/Starsport

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.