Đoković jači od sudije!

Đoković jači od sudije!

Novak Đoković, najbolji teniser Srbije i svijeta svih vremena, plasirao se u finale Vimbldona pobjedom nad Јanikom Sinerom sa 3:0, u setovima 6:3, 6:4, 7:6.

Đokoviću je ovo deveto finale u Londonu.

U drugom polufinalu sastaće se Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, ne prije 16.30 časova.

Finale Vimbldona u muškoj konkurenciji biće odigrano u nedjelju, od 15 časova.

Đoković je dominirao od početka do kraja protiv 14 godina mlađeg protivnika i na kraju možda ne očekivani stigao do lake pobjede.

U drugom setu skoro pa repriza prvog. Đoković je u ranoj fazi ponovo stigao do brejka.

Srbin je u trećem gemu trećeg seta imao tri vezane šanse da oduzme servis protivniku, no Italijan se uspio nekako spasiti. Uslijedili su sigurni servis gemovi oba tenisera, a drama je viđena u desetom gemu. Siner je kod rezultata 5:4 imao dvije vezane set lopte, no veliki šampion se ponovo spasio pokazavši još jednom mentalnu snagu koja ga krasi tokom čitave karijere. Bilo je napeto u tim trenucima, jer je publika bila na strani Italijana, pa je Đoković u nekoliko navrata gestikilirao prema tribinama.

Odluka je pala u taj-brejku, a tamo je Đoković gospodar i rekorder sa 14. trijumfa u nizu. Imao je Siner mini brejk i 3:1, no to nije bilo dovoljno. Novak je slavio sa 7:4 i tako pokazao da mu niko ništa ne može. Jednostavno je najbolji u istoriji.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.