Dva poluvrmena Zvezde – Od ponosa do tuge

Dva poluvrmena Zvezde – Od ponosa do tuge

Dva poluvrmena Zvezde

Ponos i tuga, miks su dva osjećaja Crvene zvezde na otvaranju Lige šampiona posle poraza od Mančester sitija 3:1 (0:1).

Imala je Zvezda vođstvo nad šampionom Evrope, ali je na kraju poklekla, ipak velike pohvale stižu iz ostrvskih medija.

Niko nije davao šanse ni promil šansi šampionu Srbije da bi mogao bilo šta da uradi na Etihadu, svi su unaprijed upisali tri laka boda Građanima, ali su na svom stadionu morali dobrano da se oznoje kako bi bacili na koljena Zvezdu.

Nije mogao da pretpostavi Pep Gvardiola da će morati da bjesni pored klupe poslije prvog poluvremena, a da prije toga menja Bernarda Silvu za Žeremija Dokua i gleda kako Osman Bukari šokira planetu golom minut prije odlaska na odmor.

Rekorder Lige šampiona

Jesu crveno-bijeli u tom trenutku bili pod paljbom napada domaćina, činio je čuda Omri Glazer sa ukupno nestvarnih 13 odbrana po čemu je postao rekorder Lige šampiona na jednom meču, a onda je uslijedio potez koji je zaledio sve u Mančesteru kada je Bukari pobjegao protivničkoj odbrani i postigao gol, tek priznat posle VAR jer su sudije prvo procenile da je ofsajd.

Tek u nastavku, Siti je kao moćna mašinerija uspeo da slomi crveno-bijele, koji ipak ponosno mogu da odu.

I engleski mediji su odali priznanje timu sa Marakane. Dejli mejl je odjavio meč naslovom “Mančester siti je preživio strah na startu odbrane trona Lige šampiona”, Gardijan je imao skoro identičan naslov – Siti je prevazišao strah od Zvezde na otvaranju Lige šampiona. Sa druge strane, Miror je istakao učinak Hulijana Alvaresa sa “Siti nastavio savršen start sezone”.

FOTO: ADAM VAUGHAN/EPAFOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

– Ko može da spriječi Mančester Siti da zadrži pehar Lige šampiona?

Ovo je pitanje o kom će mnogi razmišljati i na koje Crvena zvezda Beograd nije imala odgovor.

Do kraja ove prve grupne utakmice.

Jer, poslije 45 minuta, šampioni Srbije u posjlednjih šest godina vodili su i prijetili da će učiniti ono što je Lion posljednji uradio pijre pet godina, prijetili su da će pobjediti ekipu Pepa Gvardiole, u Evropi, na njenom terenu.

Ipak, Siti je majstor u odbijanju da bude pobijeđen, pa su dva udarca Hulijana Alvaresa u nekoliko minuta u drugom poluvremenu preokrenula prednost Crvene zvezde, slomila ih i natjerala Gvardioline ljude da se izvuku prije nego što je Rodri primenio udar – napisao je Gardijan.

Dejli Mejl oduševljen je golmanom Zvezde.

– Alvares je sinoć dodao dva gola, iako je drugi greška čoveka po imenu Glazer, koji čuva gol Crvene zvezde.

Glazer se rugao na stadionu Etihad; nije prvi put, neće biti poslednji da neko to radi. Crvena zvezda je zapravo malo vodila.

Ne dugo, ali malo, dala je gol na poluvremenu. Savršen tajming.

U teoriji, u svakom slučaju. U stvarnosti, to je frustriranom Sitiju dalo vremena da odahne, u nastavku se pobrinuo za sebe – rekli su.

autor: srpskainfo.com/ foto: ADAM VAUGHAN/EPA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.