Dvojica Srba na NBA terenima, Dončić sjajno počeo sezonu

Dvojica Srba na NBA terenima, Dončić sjajno počeo sezonu

Dvojica Srba na NBA terenima.

Poslije odlične igre Nikole Jokića u prvoj utakmici na startu nove sezone NBA lige, drugog dana početka najelitnijeg košarkaškog nadmetanja na terene su izašla i srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski.

Proteklu noć je obilježila sjajna igra Luke Dončića koji je trostrukim dvocifrenim učinkom predvodio Dalas u pobjedi nad San Antoniom 126:119.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović je u meču Atlante protiv Šarlota proveo čak 24 minuta u igru, ali skromnim učinkom nije mogao da spriječi poraz svog tima sa 110:116.

Srpski as je ubacio za njega skromnih sedam poena uz četiri skoka, isto toliko asistencija i tri ukradene lopte, a pogodio je samo jednu trojku iz pet pokušaja.

U vrlo izjednačenoj igri dva tima najefikasniji u sastavu Šarlota bio je Pi Džej Vašington sa 25 poena, dok je Trej Jang postigao 23 za Atlantu, prenosi RTS.

Drugi srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski imao je još skromniji učinak u pobjedi Oklahome nad Čikagom na gostovanju sa 124:104.  U igri je proveo samo dva minuta za koja nije stigao da upiše poene, mada je imao jedan pokušaj za trojku, a imao je i dva skoka. A Vasilije Micić, jedan od najboljih evropskih plejmejkera posljednjih godina, cijelu utakmicu je odgledao sa klupe bez ulaska u igru.

Pobjednički tim je u efikasnosti predvodio Šaj Gildžes-Aleksander sa 31 postignutim poenom, kod Čikaga najefikasniji je bio Demar Derozan je sa 20, dok je Nikola Vučević  stao na na za njega skromnih 11 poena i devet skokova.

Za razliku od srpskih reprezentativaca Luka Dončić je spektakularno počeo sezonu sjajnim učinkom predvodeći Dalas u pobjedi nad San Antoniom sa 126:119 na gostovanju, navodi RTS.

Slovenački reprezentativac je ostvario prvi tripl-dabl u sezonu sa 33 postignuta poena uz 13 skokova i 10 asistencija. Indijana i Vašington su odigrali po efikasnosti spektakularnu utakmicu u kojoj je Indijana slavila sa čak 143:120.

autor:http://nezavisne.com

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.