Novi šamar: Još srpskih igrača pod istragom zbog namještanja mečeva

Novi šamar: Još srpskih igrača pod istragom zbog namještanja mečeva

Novi šamar, još srpskih igrača pod istragom zbog namještanja mečeva.

Nakon vesti da je srpski košarkaš Stefan Šajin doživotno suspendovan zbog nameštanja mečeva, pojavila su se imena još dvojice igrača koji se sumnjiče za isto delo.

FIBA sada vodi dva nova postupka protiv Ljubomira Č. (29) i Marka R. (30), koji su igrali za klubove u Srbiji i inostrastvu, piše Sportal.

Djela za koja se sumnjiče su, navodno, izvršila igrajući za inostrane klubove. Obojica se i sumnjiče za učešće u namještanju utakmica u inostranstvu, piše Nova S.

Osim njih, ranije je istraga pokrenula protiv Nikole Ć. (26), Davida M. (26) i Aleksandra I. (27), kao i protiv Saše Avramovića.

Košarkaška liga Srbije je objavila krajem juna kako je FIBA pokrenula istragu zbog sumnje da je nekolicina igrača učestvovala u namještanju mečeva. Kako je rečeno, KLS je plasirao informaciju sa željom da se liga očisti od neregularnosti, a saopštenje je potpisao direktor Aleksandar Grujin.

Poznato je da klubovi nisu pod istragom FIBA zbogovog slučaja.

Zbog svih dešavanja, iz KLS je najavljeno da će u septembru, pred početak sezone 2023/24, organizovati radionicu koja će biti usmjerena na edukaciju klubova, igrača i ostalih uključenih u košarkaška takmičenja. Kroz edukativnu radionicu pružiće se relevantne informacije za implementaciju FIBA etičkog kodeksa, prepoznavanje manipulativnih radnji u sportu i načine prijave.

autor:http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.