ORLOVI IGRAJU ZA DRUGI KRUG Evo gdje možete da gledate meč protiv Portorika

ORLOVI IGRAJU ZA DRUGI KRUG Evo gdje možete da gledate meč protiv Portorika

Košarkaši Srbije u ponejdjeljak od 14 časova igraju drugi meč na Mundobasketu, a nakon pobjede od 42 poena razlike nad Kinom, do drugog trijumfa pokušaće da dođu protiv Portorika.

Ova selekcija je u prvom meču savladala Južni Sudan nakon produžetka, a sve osim trijumfa Orlova bila bi senzacija. Doduše, na Mundobasketu ih se desilo već nekoliko, pa selekcija Svetislava Pešića mora da bude vrlo oprezna. U slučaju pobjede Srbija bi obezbijedila plasman u drugi krug, a direktan prenos meča je na RTS 1 i Sportklub 1.

Iskusni selektor svakako jeste, jer je kroz karijeru navikao da ide iz meča u meč, naročito na velikim takmičenjima.

– Ovo je početak prvenstva, kao što smo vidjeli, ovo je oficijelno takmičenje i Svetsko prvenstvo, svaki je meč važan, za razliku od Indijanapolisa gdje je mogla da se izgubi neka utakmica. Bio je drugi sistem, a ovdje nemaš pravo, gubiš i ispadaš, mnogo je važno da to znamo. Prema tome, to nam je i razlog da razgovaramo sa igračima o značaju utakmice. Jer mi smo, kao što sam rekao, na početku. Želimo da svaki meč iskoristimo, i za napredak timske igre i individualnog kod igrača. Da svaki meč donese kvalitet, ne samo rezultatski – kaže Pešić.

Trenira se u visokom ritmu, a Pešić se malo i našalio u vezi sa svojim izaabranicima.

– Radimo. Sve je ok, slušaju koliko im odgovara, kao i vi što slušate. Ja pričam, vi čujete, ali ne čujete, tako i igrači. Dobro je. Oni su svjesni zašto su došli ovdje, žele da se pokažu. Vrlo je važno da njihova unutrašnja komunikacija bude dobra, to je najvažnije. Vidite i sami, mnogi nikad nisu igrali zajedno. I to tražimo, ako ne možemo to na terenu sve da postignemo, onda je važno da oni međusobno komuniciraju. Da pokažu navike saigračima, kažu šta im odgovara i ne odgovara. Trening je i prije treninga i poslije. Čitav je dan posvećenost da budemo bolji – dodao je selektor.

Otkrio je i u kakvom stanju je povreda Filipa Petruševa koji je posljednji trening odradio smanjenim intenzitetom.

autor:http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.