Lažirao potvrde o vakcinaciji.

Lažirao potvrde o vakcinaciji.

U Njemačkoj se mjere protiv širenja korona virusa pooštravaju iz dana u dan, obzirom na sve veći broj inficiranih u ovoj državi.

 

Što se fudbala tiče, govorilo se o tome da će svi fudbaleri koji žele da se takmiče u svim takmičenjima u okviru Fudbalskog saveza Njemačke morati da budu vakcinisani, a na red je došao i prvi skandal.

Naime, aktuelni šef stručnog štaba Verdera za koji nastupa srbijanski fudbaler Miloš Veljković,  Markus Anfang optužen je da je lažirao kovid propusnicu, javlja nemački „Bild“.

Naime, čuveni njemački tabloid tvrdi da je Anfang pod istragom njemačke policije zbog falsifikovanja lične kovid propusnice. Kada se vijest raširila Njemačkom reagovao je i njegov klub, Verder iz Bremena, u kojem nastupa srpski reprezentativni štoper Miloš Veljković. Iz redova „zelenih“ potvrdili su da je istraga u toku, ali oštro demantuju da je to istina.

– U privatnom razgovoru s upravom, Markus Anfang je odbacio optužbe i uvjerio da je u potpunosti vakcinisan i da nije koristio falsifikovanu kovid propusnicu, rečeno je iz redova Verdera.

Trener ekipe iz Bremena istakao je da je vakcinisan, te da je zbog toga dobio „žutu naljepnicu“ koja se dodaje na kartu za vakcinaciju. Kasnije je to pokušao digitalizovati, usljed čega su se javili neočekivani problemi.

Verder je prošle godine ispao iz Bundeslige u Cvajtu, kad ih je preuzeo Anfang sa ciljem da vrati klub iz Bremena u elitni rang. Nisu sjajno počeli sezonu, a ovaj skandal im sigurno dodatno neće ići na ruku.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.