MEDVEDEV OTKRIO: „Vratile“ ga Novakove riječi

MEDVEDEV OTKRIO: „Vratile“ ga Novakove riječi

Danil Medvedev, drugi teniser svijeta, pričao je za medije u Kanadi o neuspehu na Olimpijskim igrama u Tokiju i kako su mu riječi Novaka Đokovića pomogle da prebrodi period poslije eliminacije sa turnira.

Medvedev je sa velikim ambicijama došao u Tokio, ali od starta se mučio sa uslovima, čuvena je njegova izjava –„da li želiš da umremo na terenu” – upućena glavnom sudiji, te je zaustavljen u četvrtfinalu.

Ruskog tenisera eliminisao je Pablo Karenjo Busta i poraz mu je teško pao, ali motivaciju je pronašao u riječima, kako kaže, verovatno najvećeg tenisera u istoriji – Novaka Đokovića.

„Da, Olimpijske igre bile su težak udarac, da budem iskren. Kada je Novak izgubio, vidio sam na društvenim mrežama šta je sve govorio, kakve je izjave davao i upečatljiva mi je bila ona kada je izgubio u meču za treće miesto. Rekao je da su ga svi porazi na Igrama dodatno očvrsnuli i da se poslije toga vratio jači nego ikad“, rekao je Medvedev.

„Bio sam jako razočaran na koji su način Igre bile završene za mene. Ali, ako teniser koji je vjerovatno najveći svih vremena, neko ko ima 20 Grend slemova i 37 Mastersa, kaže tako nešto poslije poraza, onda moram i ja istim putem. Tako da sam pokušao malo da se isključim poslije pre nego što dođem u Kanadu. Otišao sam u Orlando, isključio se, zaboravio na poraz i sada ga se više ni ne sjećam“, dodao je Medvedev.

Ruski teniser uspešno je otvorio turnir u Kanadi savladavši Aleksandera Bublika u tri seta. „Želim da budem bolji teniser i cilj mi je da osvojim turnir u Kanadi, zatim Sinsinati, a potom i US Open. To je tenis. Igraš 20 turnira godišnje, od kojih možeš da osvojiš šest do sedam ako imaš najbolju godinu u životu. Nećeš osvojiti svaki turnir, samo je potrebno da uvijek daš sve od sebe“, zaključio je ruski teniser.

Medvedev trenutno ima nešto malo više od dve hiljade bodova zaostatka za Đokovićem i ukoliko osvoji Masters u Kanadi smanjiće zaostatak na manje od 1.500 bodova.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.