Na pomolu finale Igokea – Borac

Na pomolu finale Igokea – Borac

Na pomolu je finale košarkaške Lige BiH između Igokee i Borca koji su pobjedama započeli polufinalne serije plej-ofa.

Banjalučani su ostvarili veliku pobjedu napravivši brejk protiv Širokog kojeg su nadigrali rezultatom 89:81 pa će u srijedu od 19 časova pred svojom publikom imati odličnu priliku da stignu do finala.

Bio je ovo tek drugi trijumf “crveno-plavih” ove sezone nad Širokim koji je slavio u preostala četiri susreta (dva u Ligi BiH i dva u ABA 2 ligi). Najbolji u redovima pobjednika bio je Aleksandar Langović sa 21 poenom, Amsal Delalić dodao je 16, Dušan Tanasković 13, a po 12 Jan Rebec i Martin Džeron.

– Počeli smo malo sporije i nismo radili ono što je trebalo pa su oni lako došli do prednosti. Kako je utakmica odmicala tako smo se dizali fizički i podizali intenzitet igre pa je samo bilo pitanje vremena kada ćemo ih slomiti.

To nam je i trener govorio i vidjelo se da smo fizički jači od njih. Zasluženo smo pobijedili i to će dobiti na značaju samo ako slavimo iduće srijede pred našom publikom koju pozivam da dođe i pomogne jer nam sada kao nikad treba podrška.

Odmorićemo se i psihološki spremiti za naredni meč. Motiva imamo, kao i energije tako da vjerujem u prolazak dalje – rekao je košarkaš Borca Stefan Lakić.

Ubjedljivom pobjedom protiv Budućnosti Igokea je započela polufinalnu seriju plej-ofa i na svom terenu slavila je rezultatom 94:74. Samo u prvoj četvrtini gosti iz Bijeljine bili su ravnopravan rival, a sve ostalo bilo je na strani domaćina.

– Nismo otvorili utakmicu kako treba i prva četvrtina bila je u egalu tokom koje je Budućnost pokazala da iza nje nije slučajno dobra sezona. Sredinom drugog perioda smo uhvatili ritam, digli stvari na viši nivo i pokazali da smo kvalitetniji.

Trebalo nam je vremena da se prilagodimo baš kao što je to bio slučaj u prvom meču sa Sparsima, ali smo se brzo adaptirali jer je sve drugačije u Ligi BiH u odnosu na ono što smo igrali do sada dok svi daju 120 odsto svojih mogućnosti da nas pobijede.

Na idućoj utakmici ne smijemo sebi dozvoliti da ovako započnemo utakmicu jer će u tom slučaju biti mnogo teže vratiti se u prednost. Samo fokus i koncentracija – rekao je član Igokee Kosta Kondić.

Sa 21 poenom Nikola Marić bio je najbolji kod pobjednika, a po 14 su dodali Brajant Kraford i Haris Delalić. Kod Budućnosti Milivoje Božović je ubacio 27, a Vojin Ilić 15 poena. Drugi meč je srijedu.

Polufinale Kupa

Borac i Igokea su se već sastali ove sezone i to u polufinalu Kupa BiH “Mirza Delibašić” sredinom februara. Slavila je Igokea rezultatom 73:71, a bila je to prva pobjeda trenera Vladimira Jovanovića na klupi ekipe iz Aleksandrovca, a potom je stigao i do trofeja.

autor:glassrpskae.com foto:glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.