„Novak je legenda našeg sporta“ Alkaras istakao da mu je cilj ostati na prvom mjestu

„Novak je legenda našeg sporta“ Alkaras istakao da mu je cilj ostati na prvom mjestu

„Novak je legenda našeg sporta“ Alkaras istakao da mu je cilj ostati na prvom mjestu.

Karlos Alkaras i Novak Đoković tokom cijele sezone se smjenjuju na prvom mjestu ATP rang liste.

Mlađani španski teniser istakao je da uživa u tim borbama sa “legendom ovog sporta”.

PobJeda u Njujorku u septembru prošle godine ne samo da je Alkarasu donIJela prvu grend slem titulu, već ga je dovela i do prvog mJesta na svJetskoj rang listi – Španac je postao najmlađi teniser u istoriji koji se domogao vrha ATP liste.

Od tada se konstantno bori za prvo mJesto sa Novakom Đokovićem. Srbin je nekoliko puta uspijevao da se vrati na čelnu poziciju, ali je pobJedom na Vimbldonu mlađani Karlitos obezbIJedio prvo mjesto pred “američku turneju”.

Ove sedmice bi ponovo moglo da dođe do promjene. U poretku uživo Alkaras ima 420 bodova više od Đokovića, pa bi u zavisnosti od rezultata u Sinsinatiju srpski teniser mogao ponovo na vrh.

– Uživam u tim borbama. Sviđa mi se što znam da mogu da izgubim prvo mjesto, ali i da mogu brzo da ga povratim – rekao je Alkaras na konferenciji za medije.

– Naravno, morate da uživate kada se borite protiv jedne od legendi našeg sporta, protiv Novaka. Osjećam da sam mu glavni protivnik. Za mene je to nešto ludo i pokušavam da uživam.

Istakao je Španac da zahvaljujući tome igra na najvišem nivou, navodi Sportal.

– Morate sebi postaviljati ciljeve tokom sezone, na svakom turniru. A meni je trenutno glavni cilj da ostanem na prvom mjestu i ako ga izgubim, da pokušam da ga vratim što je brže moguće. To je nešto što mi je mnogo pomoglo da pokažem svoj najbolji nivo na velikim turnirima – zaključuje Španac

Alkaras će u drugom kolu Sinsinatija igrati protiv kvalifikanta Džordana Tompsona.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.