NOVAK JE BESMRTAN: Đoković se vratio iz mrtvih i pobedio Alkaraza u finalu Sinsinatija! SPEKTAKULARAN PREOKRET SRBINA!

NOVAK JE BESMRTAN: Đoković se vratio iz mrtvih i pobedio Alkaraza u finalu Sinsinatija! SPEKTAKULARAN PREOKRET SRBINA!

Novak Đoković je ušao u istoriju!

Auuu ljudi, pa šta smo ovo gledali? Pa, ovo je, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih mečeva u istoriji tenisa.

Novak Đoković je u finalu Sinsinatija savladao prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza posle velikog preokreta sa 2:1 (5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

Đoković je stigao do trećeg trofeja u Sinsinatiju, ukupno 39. trofeja na turnirima iz masters serije 1000. Po tome je prvi u istoriji, sa tri više u odnosu na Rafaela Nadala.

Novak je od ranije jedini teniser na svetu koji je svih devet turnira iz masters serije osvojio najmanje jednom, a posle večerašnjeg trijumfa je osam od devet osvajao najmanje tri puta. Sve sem Monte Karla, gde je dva puta slavio.

Ovo je ujedno 95. titula Đokovića u karijeri i po tome je treći na večnoj listi, iza Rodžera Federera i Džimija Konorsa.

Ovo je bio najduži meč u istoriji Sinsinatija, trajao je tri sata i 49 minuta

Krenulo je sporim ritmom, teniseri su prilično lagano osvajali svoje gemove. Sve do šestog gema, kada je Đoković napravio prvi brejk u meču! Nažalost, nije dugo trajala radost, pošto je Španac već u narednom gemu ribrejkovao Novaka.

Španac je u 11. gemu napravio novi brejk i poveo sa 6:5. Ubrzo je potvrdio brejk i posle sat vremena dobio prvi set za 7:5.

Već u finišu prvog seta, koji se igrao po velikoj vrućini i 34 stepena, bilo je vidljivo da Novak gubi energiju.

Kada je Alkaraz u trećem gemu drugog seta napravio brejk za vođstvo 2:1, činilo se da je meč gotov.

Novak je zatražio medicinsku pomoć, ali ne zbog povrede već zbog malaksalosti. Lekari su mu merili puls, a nezvanično, savetovali su i da razmisli o odustajanju od meča. Ali se to nije desilo.

Novak je podigao nivo igre i napravio totalni preokret, pošto je napravio brejk u osmom gemu i izjednačio na 4:4.

Do kraja seta nije bilo brejka, pa smo ušli u taj-brejk. Ali, trena reći da je Alkaraz propustio meč loptu.

Novak je prvi stigao do mini brejka, ali je Alkaraz uhvatio priključak i izjednačio na 3:3. Dobijali su teniseri svoje servise, sve do rezultata 7:7. Tada je Đoković napravio ponovo mini brejk, a u narednom poenu odservirao za set. Bio je to neverovatan povratak u meč Novaka posle svih dešavanja na početku seta, kada je malo falilo da se meč prekine.

I Alkara je u pauzi između setova tražio medicinski tajm-aut, pošto je udario šakom u stolicu, besan zbog poraza. Tom prilikom je povredio prst.

Treći set je počeo mirno u prva četiri gema. Novak je u petom propustio dve brejk lopte, ali je zato u sedmom oduzeo servis Alkarazu. Đoković je iskoristio tek petu brejk šansu i poveo sa 4:3.

U narednom gemu je potvrdio brejk i stigao na gem od trijumfa.

Ali ni to nije bilo dovoljno u ovom meču. Prava ludnica je tek nastala.

U devetom gemu je Đoković propustio dve meč lopte, a u desetom je servirao za meč. Gem je trajao više od 10 minuta, Đoković je ispustio nove dve meč lopte, ukupno četiri, pa je Alkaraz stigao do brejka i izjednačenja 5:5.

Alkaraz je u dva prethodna gema spasao četiri meč lopte, a onda je u svom servis gemu spasao čak četiri brejk lopte.

I stigao na gem od trijumfa. Uspeo je Novak da uvede i treći set u taj-brejk.

I ponovo je dobio taj-brejk. Poveo je sa 3:0, Alkaraz se vratio na 3:3, a teniseri su do 5:4 uzimali svoje poene. Tada je Novak napravio mini brejk za 6:4, a onda i odservirao za 7:4 i konačnu pobedu posle tri sata i 49 minuta.

autor: Kurir sport

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.