MOMCI, HVALA VAM, NACIJA JE PONOSNA NA VAS! Delfini osvojili OLIMPIJSKE IGRE – Srbija razbila Hrvatsku za treće zlato u nizu…

MOMCI, HVALA VAM, NACIJA JE PONOSNA NA VAS! Delfini osvojili OLIMPIJSKE IGRE – Srbija razbila Hrvatsku za treće zlato u nizu…

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Srbija je u vaterpolo klasiku slavila protiv reprezentacije Hrvatskom rezultatom 13:11.

Srbija će tako došla do svog treće uzastopnog zlata na Olimpijskim igrama, a Hrvatska će se zadovoljiti srebrom.

Srbija je bila dominantna tokom cijele utakmice, ne dozvoljavajući Hrvatima da im se rezultatski približi. Iako je Hrvatska povela, u nastavku je Srbija vodili sve vrijeme.  Prvu četvrtinu su ubjedljivo dobili sa 5:2. Druga i treća je bila izjednačena sa po tri gola sa obje strane, dok su Hrvati u posljednjoj četvrtini postigli tri gola, a Srbi dva.

Miloš Ćuk je zabio najviše golova za Orlove, tri od šest pokušaja, isto koliko je dao i najraspoloženiji sa druge strane Jerko Marinić Kragić. Srpski golman je upisao deset odbrana od 21 pokušaja Hrvata, što je učinak od 48 odsto. Sa druge strane, dva golmana Hrvatske, Marko Bijač i Toni Popadić su ukupno imali sedam odbrana.

Vaterpolisti Srbije su donijeli svojoj zemlji petu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i tako savršeno zaokružili srpsku olimpijsku priču.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.