SVE SPREMNO: Doboj ponovo rukometni centar

SVE SPREMNO: Doboj ponovo rukometni centar

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona „Doboj 2021“ biće održan od 17. do 21. avgusta u Doboju, a organizatori ističu da je sve spremno za početak ove sportske manifestacije.

Na ovogodišnjem 52. rukometnom turniru učestvuje osam ekipa – „Sloga“ iz Doboja, „Borac“ iz Banjaluke, „Izviđač“ iz LJubuškog, „Tatran Prešov“ iz Slovačke, „Vojvodina“ iz Srbije, „Koper“ iz Slovenije, „Zagreb“ iz Hrvatske i „Koks“ iz Finske.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović rekao je na konferenciji za novinare u Doboju da stadion sportskih igara spreman za takmičenje.

On je naveo da epidemiološka situacija diktira održavanje turnira i da se još čeka odgovor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u vezi sa antigenskim testovima za igrače i na koji način sprovesti epidemiološke mjere kada je u pitanju publika.

Suljkanović ističe da je finansijska konstrukcija redukovana i da je ovogodišnji nagradni fond 35.000 KM. Pobjednik turnira dobija 20.000 KM, drugoplasirana ekipa 10.000 KM, a trećeplasirana 5.000 KM.

Generalni sekretar turnira Dario Popović kaže da sve planirane organizacione aktivnosti se odvijaju u predviđenom vremenskom roku.

On je naveo da ove godine neće biti organizovan prateći sportski program „Parada sporta“.

Član Organizacionog odbora Mladen Dragičević kaže da je turnir organizovan na najbolji mogući način koje dozvoljavaju okolnosti sa virusom korona i da je najbolja sportska manifestacija u okruženju.

„Zahvaljujući Rukometnom savezu BiH obezbijeđena je nova podloga i najmodernija multimedija za oglašavanje i semafor“, rekao je Dragičević, koji očekuje da će novi ambijent i sastav ekipa opravdati očekivanja rukometne javnosti i ljubitelja ovog sporta.

Prema njegovim riječima, utakmice će pratiti sudijski parovi sa najvišim referencama Međunarodne rukometne federacije, od kojih je izdvojio sudijski par Načevski – Nikolov koji je sudio finalnu utakmicu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Član Organizacionog odbora Vojislav Rađa kaže da organizovanje turnira ima višestruki značaj za sport u gradu Doboj, za Republiku Srpsku i BiH.

Ceremonija otvaranja turnira predviđena je za utorak, 17. avgusta u 17.00 časova.

Prvi meč od 17.30 časova igraju „Sloga“ i „Izviđač“. Od 19.15 časova se sastaju „Zagreb“ i „Koper“, a od 21.00 čas „Tatran Prešov“ i „Vojvodina“.

Drugog takmičarskog dana, od 17.30 časova igraju „Koks“ i „Tatran Prešov“, od 19.15 časova „Vojvodina“ i „Borac“, a od 21.00 čas „Zagreb“ i „Izviđač“.

Trećeg takmičarskog dana, od 17.30 časova igraju „Vojvodina“ i „Koks“, od 19.15 časova „Tatran Prešov“ i „Borac“, a od 21.00 čas „Koper“ i „Sloga“.

Četvrtog takmičarskog dana, od 17.30 časova igraju „Izviđač“ i „Koper“, od 19.15 časova „Sloga“ i „Zagreb“, a od 21.00 čas „Borac“ i „Koks“.

U subotu, 21. avgusta, igraju se utakmice za plasman na sedmo, peto, treće i prvo mjesto.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.