„To je njegova najveća snaga“ Lajović otkrio tajnu Alkarasove odlične igre

„To je njegova najveća snaga“ Lajović otkrio tajnu Alkarasove odlične igre

Za samo nekoliko mjeseci Dušan Lajović je tri puta igrao protiv Karlosa Alkarasa. I sva tri meča je izgubio.

Zato niko od njega ne zna bolje šta je to što mlađanog Španca toliko izdvaja od drugih.

Alkaras je zbog povrede morao da odloži početak sezone i nije učestvovao na Australijan openu. Ali kada se vratio na teren, čak tri puta se susretao sa srpskim teniserom.

Slavio je španski igrač u četvrtfinalu Buenos Ajresa, borbi za polufinale Rio de Žaneira i trećem kolu mastersa u Majamiju.

– Njegovo iskustvo je dosta veliko u odnosu na njegove godine. Ono što je izrazito kod njega su stresne situacije, kada je pod pritiskom proizvodi najbolji tenis i to je njegova najveća snaga. Igra najbolje kada je u najvećim problemima, tada ima najviše poteza za špice. Snaga Alkarasa, pored toga što ima odličan forhend, bekhend i kretanje, što koristi raznovrsnost svojih udaraca, jeste to što mi da djeluje kao da ubaci u sljedeću brzinu kada je u problematičnim situacijama – rekao je Lajović za Nova.rs.

Imao je Srbin nekoliko prilika u ovim mečevima, ali je Karlitos uspjevao da najbolje odigra najvažnije poene i dođe do pobjede.

– Iz nivoa kada je superkonstantan izađe u nivo iznad gdje je konstantan, ali plus izvodi neke udarce koji su fantastični. Sa druge strane, raznovrsnost koju ima mu daje dvije strane, prije svega da je nepredvidjiv i da iz svake situacije ima više opcija. Kao da prave odluke donosi u pravim trenucima, to ide i sa samopouzdanjem, ali trenutno u njegovoj igri ima jako malo mana. Teško je igrati protiv igrača koji je toliko raznovrstan, koji se dobro kreće i brani, a kada napada ima nevjerovatne promjene sa drop šotom. Zanimljiv je za gledanje i publici i nama ostalim igračima. Ima potencijal da napravi velike stvari, potrebno je vrijeme i da se stvari poklope, ali je na dobrom putu – zakjučio je Lajović.

Alkaras je ponovo odsutan zbog povrede i neće igrati na predstojećem mastersu u Monte Karlu.

autor:srpskainfo.com foto:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.