BRUTALNI „DELFINI“ OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Evo kad igraju finale

BRUTALNI „DELFINI“ OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Evo kad igraju finale

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara pošto je u polufinalu savladala Sjedinjene Američke Države rezultatom 10:6. Uspeli su vaterpolisti Srbije da se osvete Amerikancima za poraz u polufinalu košarkaškog turnira i u nedelju će se boriti za zlatnu medalju protiv boljeg iz duela Hrvatska – Mađarska.

Od samog starta meča viđena je velika borba i odbrane oba tima funkcionisale su sjajno. Amerikanci su poveli preko Marka Vavića, izjednačio je Nikola Jakšić, zatim je Rajder Dod pogodio u napadu sa dva igrača više, da bi poslednji gol u prvoj četvrtini dao Sava Ranđelović za 2:2. U ovom periodu igre blistao je američki golman Adrijan Vajnberg.

Foto: Dado Đilas

Zablistali su vaterpolisti Srbije u drugoj četvrtini. Skoro u svakom napadu Amerikanci su imali igrača više, ali je naša odbrana bila na nivou, a konačno je krenulo i u napadu. Dva gola u drugoj četvrtini postigao je Nikola Dedović, a po jedan braća Nikola i Petar Jakšić, dok su za Amerikance pogađali Luka Kupido i Ben Halok. Posle dve četvrtine imali smo prednost od 6:4.

Velika borba vodila se i u trećoj četvrtini koja je završena 2:2. Imali smo dva puta po tri gola prednosti (7:4 i 8:5), ali su se Amerikanci vraćali. Golove za naš tim u ovom periodu postigli su Nikola Dedović i Nemanja Vico, dok su za Ameriku pogađali Marko Vavić i Aleks Bouven.

Četvrta četvrtina bila je čista rutina, golovima Nikole Dedovića i Nikole Jakšića stigli su do 10:6 i plasmana u finale. Najbolji u našem timu bio je Nikola Dedović sa četiri gola, jedan manje postigao je Nikola Jakšić, a pogađali su još Sava Ranđelović, Petar Jakšić i Nemanja Vico.

Kod Amerikanaca dva gola je postigao Marko Vavić, dok su po jednom strelci bili Rajder Dod, Luka Kupido, Ben Halok i Aleks Bouven.

Vaterpolisti Srbije igraće u finalu Olimpijskih igara! Neverovatnom igrom „delfini“ su uništili SAD sa 10:6 i izborili mesto u borbi za zlato.

Duel za najsjajniju medelju na programu je u nedelju od 14.00.

Rival našeg tima biće pobednik meča Mađarska – Hrvatska (igra se večeras u 19.35).

autor: http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.