VIŠE OD IGRE: Vaterpolisti i pet zlatnih olimpijskih medalja

VIŠE OD IGRE: Vaterpolisti i pet zlatnih olimpijskih medalja

Stogodišnjica vaterpola u Srbiji obilježena je sinoć svečanom akademijom u beogradskom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gdje su se okupile legende najtrofejnijeg srpskog sporta i prisjetile slavne istorije, tokom koje su osvojene 94 medalje.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije i bivši proslavljeni reprezentativac Viktor Jelenić podsjetio je da su vaterpolisti donijeli pet zlatnih olimpijskih medalja, pet titula svjetskog prvaka, osam zlata sa evropskih šampionata i devet klupskih Liga šampiona.

„Svi rezultati poslednjih decenija, posebno oni koji su ostvareni pod zastavom Srbije, daju nam za pravo da verujemo da će budućnost biti svetla, kao i ovih 100 godina“, poručio je Jelenić.

Nekadašnji kapiten vaterpolo reprezentacije i sadašnji ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić istakao je da je počastvovan prilikom da se obrati svojoj vaterpolo porodici.

„Iskoristio sam momenat današnje funkcije da imam tu čast da pričam na temu ogromnog ponosa i uspeha, koji je iza nas nakon jednog veka. Imam želju da se obratim kao član vaše porodice, član vaterpolo porodice i član jedne uspešne i istorijske priče, pune ponosa i istorijskog nasleđa, koje smo svi zajedno napravili“, rekao je Udovičić.

On je naglasio da je biti vaterpolista uvijek značilo biti šampion, oličenje obrazovanja i ponosa, kao i primjer i zvijezda vodilja za buduće generacije.

„Vaterpolo je u Srbiji više od igre, to je svima nama život, jer smo svaki put u bazen ulazili ne štedeći sebe, živeli smo san najboljih, ponosno noseći zlatnu tradiciju koju smo nasledili od generacija pre nas i dajući sve od sebe da igramo igru koja će motivisati momke koji dolaze posle nas“, poručio je Udovičić.

Svečanoj akademiji prisustvovali su proslavljeni igrači i reprezentativci poput Đorđa Perišića, Igora Milanovića, Filipa Filipovića i sadašnjeg selektora Srbije Dejana Savića.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.