ZAKOMPLIKOVALI SUDBINU: Zvezda upala u klopku

ZAKOMPLIKOVALI SUDBINU: Zvezda upala u klopku

Fudbaleri Crvene zvezde zakomplikovali su sebi sudbinu i sada je drama u F grupi Lige Evrope.

Poraz od Mitjilenda (1:0), prvi u Beogradu nakon dve godine i Bajerna, došao je u jako lošem momentu.

Kada su Danci bili praktično otpisani, a izabranici Dejana Stankovića zicer da i sa bodom zakorače u osminu finala, ali ga nisu iskoristili, podsjeća B92.

Sve je krenulo nizbrdo od ranog crvenog kartona Miloša Degeneka, da bi noć za zaborav kompletirao autogol Gelora Kange, uz još jedno isključenje – Marka Gobeljića.

Tako crveno-bijeli više nisu toliko komforni, imaju sedam bodova, dva manje od Brage, Mitjilend je na pet i to u situaciji kada je „beogradskim elektrošokom“ vraćen iz „mrtvih“.

Ko je čitao najavu utakmice na ovim stranicama mogao je da vidi praktično dobar dio onoga na šta smo upozoravali u igri Mitjilenda.

Gosti iz Danske stigli su u prijestonicu Srbije sa imperativom pobjede, ali i kako smo predvidjeli – postavom na „čekalicu“ i brzu kontru, sa trojicom štopera.

Postavili su klopku Danci i Zvezda je već u 12. minutu zagrizla mamac tako što je izašla visoko, a Degenek loše procijenio let lopte i na kraju izabrao da ostavi na cjedilu saigrače.

Čak i u tom uvodu vidjeli smo nameru crveno-bijelih da preuzmu loptu i kontrolu meča, dajući puno prostora iza leđa odbrane, a to je kao nacrtano za Mitjilend.

Ne kažemo da je Zvezda krenula grlom u jagode, ali izgledalo je kao da nije imala pravi plan od isključenja kako da se izvuče iz situacije.

Crvena zvezda i dalje ima sve u svojim rukama, ali moraće da odsluškuje i druge rezultate, što nije radila do sada.

Za tri nedjelje na „Marakanu“ stiže otpisani i skrhkani Ludogorec kao „na tacni“ da se pojede i možda otvore vrata nokaut faze Lige Evrope.

Kažemo možda jer čak i pored 10 bodova Crvena zvezda može da strepi, ukoliko Mitjilend savlada Bragu u Danskoj.

Tada bi pred posljednje sva tri tima bila u igri, s tim da bi prvak Srbije morao da preživi Bragu i pritisak u kamenolomu, a Mitjilend zavisio isključivo od sebe od Razgradu.

Priznaćete, zadatak kakav do juče crveno-bijeli nisu vjerovali da će biti realan, a sada je i to opcija.

Naravno, sve dileme može da riješi baš Braga u Danskoj i upravo je taj meč skoro podjednako bitan kao onaj Zvezde sa Ludogorecom.

Koliko god se govorilo o krilatici „gledamo samo sebe“…

Misija jeste teška, ali je Zvezda pokazala u prošlosti da može da se izbori sa sličnim i izađe kao pobjednik.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.