Džatras: Dodik će nastaviti da brani interese srpskog naroda, Zapad će i dalje pokušavati obojene revolucije u Srpskoj

Džatras: Dodik će nastaviti da brani interese srpskog naroda, Zapad će i dalje pokušavati obojene revolucije u Srpskoj

Novoizabrani predsjednik Srpske Milorad Dodik u Banjaluci je razgovarao s bivšim američkim diplomatom i političkim analitičarem DŽejmsom DŽatrasom o političkoj situaciji u Republici Srpskoj i svijetu, s osvrtom na izbore u SAD-u.

 

DŽatras je čestitao Dodiku na izboru za predsjednika Srpske i rekao da je uvjeren da će Dodik nastaviti da brani interese srpskog naroda.

– U izazovnim vremenima koja se očekuju na međunarodnoj sceni, to će biti neophodno jer će američka i briselska administracija nastaviti da vode obojene revolucije protiv Republike Srpske – zaključio je DŽatras.

Dodik mu je poželio ugodan boravak u Srpkoj i uspješnu saradnju s Fakultetom političkih nauka u Banjaluci.

– Bez obzira na promjene američkih administracija i ko god bio u Bijeloj kući sa istim neprijateljstvom se odnose prema Srbima, kao i njihove marionete u Briselu. Suočavamo se sa periodom velikih promjena na međunarodnoj sceni – rekao je DŽatras.

Istakao je nadu da će Dodik imati snage i načina da nađe optimalno rješenje za Republiku Srpsku.

– Vidjeli smo i sada na sceni, a i većina Amerikanaca vjeruje da su i ovi izbori u SAD-u bili pokradeni kao i 2020. godine. Zato je posebno ironično što žele da sprovedu obojenu revoluciju i da uče predsjednika Dodika demokratiji, a iznevjerili su na domaćem terenu – rekao je DŽatras.

(RTRS)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.