RASPADA SE PDP U BIJELJINI – Odbornik podržao opoziv gradonačelnika

RASPADA SE PDP U BIJELJINI – Odbornik podržao opoziv gradonačelnika

U trenutku kada se sprema opoziv gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića iz SDS, od koalicionih partnera iz PDP stižu poruke da ih je Petrović varao i da zaslužuje da ode.

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama, odbornik PDP u Skupštini grada Bijeljina, Radosav Đokić, govori da misli da će Petrović biti opozvan i da nema ništa protiv.

Sudeći prema onome što govori, video je nastao 14. januara na pravoslavni mali Božić, piše Srpskainfo.

“Ljubiša Petrović, koji nas je varao dvije godine, mislim da će ovi ljudi koji su ga opozvali, istrajati u tome. Mislim da će biti opoziv, ali ima druga bitka, kada ćemo da kandidujemo gradonačelnika ispred PDP. Mnogi ne razumiju šta znači opoziv, a šta znači druga bitka. Opoziv je da nije više Ljubiša Petrović, poslije toga će iz PDP biti kandidat za gradonačelnika grada Bijeljine i mislim da će ga podržati koalicije sve i pravi građani i prave patriote”, rekao je, između ostalog, Đokić.

Ovo nije prvi put da lokalni funkcioneri PDP iz Bijeljine rade zajedno ili u korist SNSD.

Pred posljednje lokalne izbore 2020. godine tadašnji predsjednici gradskih odbora PDP i SNSD, Slaviša Marković i Nedeljko Ćorić, potpisali su kaolicioni sporazum.

Nakon reakcije vrha stranke, PDP je na kraju ipak ušao u koaliciju sa SDS u Bijeljini i podržao kandidaturu Ljubiše Petrovića.

Međutim, Slaviša Marković, koji je tada navodno radio bez odobrenja vrha PDP, ipak nije isključen iz PDP i postao je njihov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

To je samo podgrijalo sumnju da PDP nikada nije ni bio u iskrenoj koaliciji sa SDS u Semberiji, piše Srpskainfo.

Borenović: Zajedno sa narodom Bijeljine

Predsjednik PDP Branislav Borenović danas je u Bijeljini gdje obilježava krsnu slavu Gradskog odbora ove stranke.

Istakao je kako se očekuje turbulentan politički period u Bijeljini.

“Političke strukture koje bi da bez ikakve prepreke pustoše budžet i unazade ovaj grad najavile su referendum o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Bićemo svi tu da od takvih struktura odbranimo Bijeljinu koja je već pokazala, a pokazaće opet da je slobodarski grad”, rekao je Borenović.

On je istakao da gradonačelnik Ljubiša Petrović ima punu i bezrezervnu podršku PDP-a.

“Zajedno smo, sa narodom Bijeljine, prije dvije godine odnijeli veličanstvenu pobjedu za gradonačelnika i zajedno ćemo opet pobijediti i sačuvati narodnu volju iskazanu 2020. godine. Nećemo pokleknuti ni u Bijeljini, ali ni bilo gdje u Republici Srpskoj, jer pored svih izazova, nepravdi i kriminala sa kojima se suočavamo i protiv kojih se borimo, ne odustajemo od ideala slobodne Republike Srpske”, poručio je Borenović, prenosi N1.

Trivić: Strogo sankcionisati

Nakon što se u medijima pojavio snimak na kojem odbornik PDP u Skupštini grada Bijeljina, Radosav Đokić, govori da misli da će gradonačelnik Ljubiša Petrović biti opozvan i da nema ništa protiv jer ih je “varao”, oglasila se potpredsjednica PDP Jelena Trivić. Podsjetimo, SDS, iz kojeg dolazi gradonačelnik, i PDP su koalicioni partneri.

Trivić je pozvala na stroge sankcije.

“Danas sam u Bijeljini gdje lokalni PDP slavi Bogojavljenje i mogu potvrditi da PDP ne podržava najavljeni opoziv Ljubiše Petrovića. Naš poslanik Slaviša Marković, koji je ujedno i predsjednik Gradskog odbora PDP Bijeljina, čvrsto stoji uz gradonačelnika Bijeljine dr Ljubišu Petrovića, kako njega tako i cijeli gradski odbor PDP Bijejina, potvrdio mi je to više puta, kao i danas. Lično se ograđujem od pojedinaca iz PDP-a koji nisu u skladu sa zvaničnim politikama stranke. Svaki skok iz službene politike stranke treba strogo sankcionisati”, kazala je Trivić, prenosi N1.

autor:banjaluka.net, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.