Šarović GUNĐA: Kolo u SDS-u vode Govedarica i Ćuzulan?

Šarović GUNĐA: Kolo u SDS-u vode Govedarica i Ćuzulan?

Skupština SDS smatra se krupnim korakom ka konsolidaciji stranke nakon izbornog poraza.

Na njoj je izmijenjen Statut, prihvaćena ostavka Mirka Šarovića, kao i imenovanje privremenog Predsjedništva na čelu sa Milanom Miličevićem. Međutim, unutrašnja neslaganja nisu prestala.

Mada je v.d. predsjednika SDS Milan Miličević apostrofirao dobru atmosferu na sjednici stranačke Skupštine, izvori Srpskainfo otkrivaju da nije baš sve išlo glatko i da je nekoliko članova Skupštine glasalo protiv izmjena stranačkog Statuta. Takođe, naš izvori tvrde da je najglasniji kritičar promjena u stranci bio dojučerašnji predsjednik, Mirko Šarović.

– Šarović je poručio da je protiv izmjena „preko koljena“ i smatra da je trebalo ići u redovne, a ne vanredne unutarstranačke izbore. Poručio je da će biti najveći kritičar politike SDS i smatra da je stranka u postizborne kombinacije ušla obezglavljena – tvrde naši sagovornici.

Zanimljivo, dodaju naši izvori, Šarović je tek na Skupštini SDS rekao da je njegova ostavka neopoziva i da se o njoj ne raspravlja i ne glasa.

– Sve do tada je gajio nadu da će se o njoj raspravljati i da će biti odbijena, kako bi mogao da vodi stranku do redovnih izbora. Jer, Šarović ostavku nikada nije podnio pismeno, niti je naglasio da je ona neopoziva. Međutim, kada je vidio da nema podršku više se nije javljao za riječ. Inače, u SDS već se čuju gunđanja zbog toga što konce iz sjenke navodno vuku Vukota Govedarica i Dragan Ćuzulan, bivši predsjednik stranke i bivši generalni sekretar SDS – tvrde izvori Srpskainfo.

Kako je rečeno proteklog vikenda, Skupština SDS je usvojila izmjene Statuta SDS koje definišu da stranka bude mnogo operativnija, brža, energičnija i kojima je i pojednostavljena struktura stranke.

Milan Miličević je izjavio da će izmjene Statuta omogućiti da stranka postane operativnija na terenu.

– Formiraju se operativni štabovi na nivou Predsjedništva SDS, na nivou opština i gradova, koje će činiti operativci koji poznaju svakog čovjeka i svaki mjesni odbor. Takvi timovi postaju izborni štabovi u vrijeme izborne kampanje – pojasnio je Miličević.

40 odsto žena

Takođe, Skupština SDS je usvojila i jedan od ranijih zahtjeva Aktiva žena SDS da 40 odsto žena bude u svim organima stranke, gdje god je to moguće. Pored toga, Skupština SDS je prihvatila ostavke bivšeg predsjednika SDS Mirka Šarovića i Predsjedništva SDS.

– Tako je potvrđeno ono što je Glavni odbor učinio 26. novembra u Banjaluci, a to je da je v.d. Predsjedništva tim koji sam ja predložio i da su oni ti koji s kojima će SDS krenuti u unutarstranačke izbore i koji će voditi stranku u političkom radu – rekao je Miličević.

autor:srpskainfo, foto; sds

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.