Višković mandatar za sastav nove Vlade: „Nije bilo drugog izbora nego nastaviti dalje“

Višković mandatar za sastav nove Vlade: „Nije bilo drugog izbora nego nastaviti dalje“

Danas sam odlučio da mandat za sastav nove Vlade Republike Srpske dam Radovanu Viškoviću nakon konsultacija koje sam obavio sa predstavncima parlamentarnih partija, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske nakon sastanka sa Viškovićem.

 

„Danas sam u razgovoru sa Viškovićem upoznao ga o svojoj odluci i već sam odluku o imenovanju mandatara uputio u Narodnu skupštinu Republike Srpske“, rekao je Dodik.

Ova odluka je dio poiltike koju radimo godinama i kontinuitetu, kaže Dodik. Ističe da je Višković obavljao dužnost u veoma složenim i kompleksnim okolnostima.

„Te okolnosti su bile izazovne. Nije bilo drugog izbora nego nastaviti dalje. Pokazali smo sposobnost da zajedno radeći možemo obezbijediti koordinaciju na svim izazovima. Zajednički rad će biti potreban i u buduće“, izajvio je Dodik.

Ono što će Vlada raditi u narednom periodu biće dio i Dodikovih zahtjeva i instruckija.

„Od Vlade i od Viškovića ću tražiti i da obezbijedi da značajan broj ministara predano radi na onim poslovima koje će obezbijediti dodatnu sigurnost i jačanje institucija, da da odgovore na ekonomska i socijalna pitanja, da obezbijedi stabilnost i enrgetsku sigurnost, da obezbijedi sistem potrebnom robom“, rekao je Dodik.

Biće potebno mnogo napora da se uloži, mnogo znanja i zajedničkog rada. To kvalifukije Viškovića da dobije ovaj mandat, kaže Dodik i dodaje da 56 narodna poslanika podržava Viškovića.

Višković mandatar za sastav nove Vlade: „Nije bilo drugog izbora nego nastaviti dalje“

*ATV)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.