A Gdje je PEČAT? – Mirko Šarović oduzeo je pečate svim OO SDS-a na terenu?

A Gdje je PEČAT? – Mirko Šarović oduzeo je pečate svim OO SDS-a na terenu?

Predsjednik stranke, Mirko Šarović, kako se nezvanično saznaje Faktor, oduzeo je pečate svim Opštinskim odborima SDS-a u cijeloj Republici Srpskoj?

Fizički pečati su u centralu stranke vraćeni početkom decembra proše godine ali se uvertira dogodila ranije izmjenama Statuta stranke.

Mirko Šarović je izmijenio Statut još 2020. godine kako bi legalizovao drugog potpredsjednika stranke, Milana Radovića, ali je i tražio da svi predsjednici gradskih i opštinskih odbora vrate pečate pod izgovorom „izrade novih“.

Da nekima nije vraćen pečat ni nakon dvije godine potvrđuje visoki funkcioner stranke u Tesliću i jedan od najbližih saradnika Milana Miličevića:

Siniša Đurić objavio je na društevnim mrežama da je iz centrale strnake, nešto prije nove godine opštinskom odoboru upućeno preporučeno pismo ali ga nisu mogli primiti jer „nisu imali pečat, koji nije vraćen iz Banjaluke“.

Nakon nekoliko dana, očigledno poslije urgencije u Teslić je iz Banjaluke stiglo „obično“ pismo koje su mogli primiti bez pečata ali pravi, redizajnirani i novi pečat očigledno još nisu dobili.

Đurić u svojim objavama konstatuje da je Mirko Šarović Statut promijenio nezakonito jer sve izmjene mora potvrditi Skupština stranke koja se opet, zbog korone nije ni sastajala, pa je samim tim Statut nelegalan.

Gdje je pečat, Opštinskog odbora SDS-a Teslić ali i očigledno i drugih loklanih ogranaka partije niko ne zna.

Na kraju još jedna rečenica koja dovoljno „oslikava“ odnose između Milana Miličevića i Mirka Šarovića.

Tvit Siniše Đurića bez zadrške:

autor: Faktor. foto:Faktor

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.