Akcija „Zapad“ : Hapšenja zbog krijumčarenja migranata

Akcija „Zapad“ : Hapšenja zbog krijumčarenja migranata

Više osoba uhapšeno je jutros u policijskoj akciji „Zapad“ zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranata, a do sada je obavljeno i više pretresa, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Tužilaštvo je saopštilo da akciju, po njihovom nalogu, sprovodi Granična Policija BiH i da su na području više gradova, uglavnom sjevernog dijela BiH, uključujući Brčko, Modriču i druge gradove vrše pretrese objekata i vozila i uhapšenih.

– Aktivnosti su usmjerene na 12 osumnjičenih osoba, koje su pod višemjesečnom istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala i krijumčarenja migranata sa područja BiH prema Hrvatskoj i zemljama EU – istakli su u Tužilaštvu, te dodali da su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni u međusobno povezanim radnjama i aktivnostima, vršili krijumčarenje većeg broja migranata, koji su nezakonito boravili u BiH, a  kojima su za novčanu naknadu organizovali transport i krijumčarenje u Hrvatsku i dalje prema zemljama EU.

U okviru pretresa, pronađena je i veća količina oružja i streljiva, čija nabava i posjedovanje građanima nije dozvoljena.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.