ANTONIO POPOVIĆ TONI: PJEVATI U GRUPI BOLERO JE OSTVARENJE DJEČAČKOG SNA

ANTONIO POPOVIĆ TONI: PJEVATI U GRUPI BOLERO JE OSTVARENJE DJEČAČKOG SNA

Naš sugrađanin Antonio Popović Toni novi je pjevač Grupe Bolero.

U intervjuu za BANJALUKA.FUN govori o muzičkim počecima, saradnji sa velikim autorom i frontmenom Mišom Bartulicom i reakciji publike na njegove interpretacije hitova koje je prije više od 30 godina svojim glasom vanvremenskim učinio Mile Anđelić.

Muzikom se bavim i učestvujem u muzičkim deŝavanjima od najmlađih dana. Roditelji su slušali dobru muziku, slikali, pjevali i kroz djetinjstvo je umjetnost stalno bila prisutna.

Nakon prve ljubavi i muzičkom pravcu, rokenrolu, počeo sam da sviram u ŝkolskom tamburaŝkom orkestru pod vođstvom Jordana Zacevskog, mojim nastavnikom muzičkog vaspitanja, koji je svirao trubu (inače multiinstrumentalista) sa Kornelijem Kovačem.

Tinejdzersko doba provodim uz grupu Zemljotres, Hajrudina Ferizovića Lava i Senada Kartala Bufala i društvo iz ulice u Bos. Petrovcu gdje sam odrastao.

I prije dolaska u Banjaluku bio sam muzički aktivan: rok bend Galaksija iz Kolašina, zatim solo nastupi i onda u Banjaluci organizujem Four Roses sa Mariom Zlatinićem, Nenadom Mikićem i Siniŝom Gajićem.

Four Roses je snimio par pjesama u stilu 80-ih. Tad sam upoznao Miŝa Bartulicu koji me je pozvao u Bolero…to je svojevrsno ispunjenje dječačkog sna.

Bilo je i ranije nekih prilika. Propustio sam ih zbog treme.

Velika odgovornost, ali i čast je zamijeniti legendarnog Mileta Anđelica. Jedino šte je veće od toga je moja zahvalnost Miši na ukazanom povjerenju. Publika je uvijek bila sjajna. Od 7 do 77 godina znaju i pjevaju s nama sve hitove Bolera (bilo je ukupno 19 pjesama i ukupno 19 hitova) i neke pjesme novijeg datuma na koje se navikava publika. Mladi koji se nisu rodili kad je Bolero bio na vrhuncu, a znaju pjesme, čine da je Bolero pobjednik vremena.

Novi album je malo drukčiji, a ipak isti, a opet jedinstven. Nije za svakoga. Ali je da se sluša glasno. Mislim da će Miŝo Bartulica sa albumom Avatarov grijeh krunisati svoj umjetnički i autorski izražaj..

Na Cool Tool će se otpjevati dvije pjesme sa novog albuma. Vidimo se u subotu.

autor:http://banjaluka.fun

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.